Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2016

Σε κατ' οίκον περιορισμό ο πρώην υπουργός Οικονομίας Αλεξέι Ουλιουκάγεφ




Σε κατ‘οίκον περιορισμό τέθηκε ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Ρωσίας που κατηγορείται για δωροδοκία. Ο ίδιος αρνείται τις κατηγορίες.

Την απόφαση έλαβε δικαστήριο που όρισε ότι ο Ουλιουκάγεφ θα μείνει περιορισμένος στο σπίτι του μέχρι τις 15 Ιανουαρίου.

Οι αρχές υποστηρίζουν ότι ο πρώην υπουργός Οικονομίας, Αλεξέι Ουλιουκάγεφ, δωροδοκήθηκε με ποσό ύψους 2 εκατομμυρίων δολαρίων, προσφέροντας ως αντάλλαγμα τη στήριξή του σε συμφωνία εξαγοράς μεταξύ δυο κρατικών πετρελαϊκών εταιρειών.

«Αυτή είναι μία πολύ σοβαρή κατηγορία εναντίον ενός πρώην υπουργού της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Επομένως ο τελευταίος λόγος σε αυτή την ιστορία πρέπει να ανήκει στο δικαστήριο. Αλλά είναι προφανές ότι όλοι είναι ίσοι στα μάτια του νόμου», τόνισε ο πρόεδρος της Βουλής, Βιάτσεσλαβ Βολόντιν.

Η ανακριτική επιτροπή, που λογοδοτεί αποκλειστικά στον πρόεδρο Πούτιν, υποστηρίζει ότι «στις 14 Νοεμβρίου έλαβε το ποσό των 2 εκατομμυρίων δολαρίων προκειμένου το υπουργείο Οικονομίας να παράσχει θετική εισήγηση που επιτρέπει στην Rosneft να ολοκληρώσει τη συμφωνία για την απόκτηση του 50% των μετοχών που κατείχε το δημόσιο στην Bashneft».

Αναλυτές υποστηρίζουν ότι η υπόθεση εκθέτει την κυβέρνηση Πούτιν, καθώς ο Ουλιουκάγεφ ήταν από τους σημαντικότερους υπουργούς της κυβέρνησης του.

Ο ίδιος ο υπουργός αρνείται τις κατηγορίες.


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου