Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2016

Η κυβέρνηση την ανικανότητα της να ελέγξει τους μετανάστες την ρίχνει στον Δήμο και την Ν.Δ.



Είναι η πάγια τακτική της κυβέρνησης δεν παραδέχεται ότι είναι ανίκανη για να τελειώνουμε και αντί αυτού κατηγορεί τους άλλους και ειδικά την Νέα Δημοκρατία ότι αυτή σαμποτάρει τα πάντα και όχι τα μαύρα χάλια όλων των στελεχών της κυβέρνησης τραγωδίας.

Εμφανίστηκε σήμερα στον ΣΚΑΙ ο κ. Μουζάλας να ρίξει απλά ευθύνες στην τοπική αυτοδιοίκηση αλλά και στη Νέα Δημοκρατία για την κατάσταση που επικρατεί στη Χίο αλλά και τα υπόλοιπα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, λόγω του προσφυγικού.

Οπως είπε ο κ. Μουζάλας παρά το γεγονός ότι η τοπική αυτοδιοίκηση είχε προτείνει τη λύση για τη δημιουργία καταυλισμού στο ΧΑΔΑ και παρόλο που τελικά εκταμιεύθηκαν και 3,5 εκατ. ευρώ για τον σκοπό αυτό, τελικά ο δήμος υπαναχώρησε.

Μάλιστα ο υπουργός εξέφρασε την εκτίμηση ότι ο δήμος επηρεάστηκε από τις δυσκολίες της κατάστασης την οποία εκμεταλλεύθηκαν ακροδεξιά στοιχεία.

Παράλληλα, κατήγγειλε ότι η Νέα Δημοκρατία υποκινεί ενέργειες που εμποδίζουν τη δημιουργία κλειστών κέντρων κράτησης σε διάφορα νησιά για άτομα που έχουν επιδείξει παραβατική συμπεριφορά.

Τα όσα είπε ο κ. Μουζάλας διέψευσαν και η Ν.Δ. μέσο του βουλευτή και πρώην υπουργού Δικαιοσύνης Χαράλαμπου Αθανασίου, υποστηρίζοντας μάλιστα ότι η συμφωνία της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την Τουρκία για το προσφυγικό δεν επιβάλει την παραμονή των προσφύγων και μεταναστών στα νησιά.

Τον κύριο Μουζάλα  διέψευσε με παρέμβασή του και ο δήμαρχος Χίου Μανώλης Βουρνούς,  αντέτεινε ότι η τοπική αυτοδιοίκηση δεν έχει υπαναχωρήσει από οιαδήποτε συμφωνία, αλλά αντίθετα το πρόβλημα είναι η έλλειψη εμπιστοσύνης απέναντι στις κυβερνητικές πολιτικές.


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου