Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2016

Η Εθνική είχε την τύχη με το μέρος της



Οι Γαλλία, Πολωνία, Φινλανδία, Ισλανδία και Σλοβενία αντίπαλοι στο Ευρωμπάσκετ 2017

Η τύχη χαμογέλασε στην Εθνική ομάδα... Πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα στην Κωνσταντινούπολη η κλήρωση για το Ευρωμπάσκετ 2017 το οποίο θα διεξαχθεί σε Φινλανδία (Ελσίνκι), Ισραήλ (Τελ Αβίβ), Ρουμανία (Κλουζ), ενώ στην Τουρκία και δη στην Πόλη θα φιλοξενηθεί (εκτός από τον Δ' όμιλο) και η τελική φάση. 

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα κληρώθηκε στον όμιλο του Ελσίνκι και θα τεθεί αντιμέτωπο με τη Γαλλία, την Πολωνία, τη γηπεδούχο Φινλανδία, την Ισλανδία και τη Σλοβενία. Αν μη τι άλλο πρόκειται για έναν βατό όμιλο, στα μέτρα της Εθνικής, όπου θα προσπαθήσει να... ψαρέψει την πρόκριση στην επόμενη φάση.

Το εισιτήριο για τους «16» θα πάρουν οι τέσσερις πρώτες ομάδες του ομίλου και θα παίξουν «χιαστί» σε νοκ άουτ ματς με τον Β' όμιλο του Τελ Αβίβ, όπου υπάρχουν το Ισραήλ, η Ουκρανία, η Λιθουανία, η Γεωργία, η Ιταλία και η Γερμανία. Αντίστοιχα, στον Γ' όμιλο της Κλουζ θα πάρουν μέρος η Κροατία, η Τσεχία, η Ισπανία, το Μαυροβούνιο, η Ρουμανία και η Ουγγαρία και θα διασταυρωθούν στη συνέχεια με τον Δ' όμιλο της Κωνσταντινούπολης όπου υπάρχουν η Μεγάλη Βρετανία, η Ρωσία, η Σερβία, η Λετονία, η Τουρκία και το Βέλγιο.

Το πρώτο τζάμπολ των ομίλων θα δοθεί στις 31 Αυγούστου, ενώ ο τελικός θα διεξαχθεί στη «Σινάν Ερντέμ Αρίνα» της Κωνσταντινούπολης στις 17 Σεπτεμβρίου.

Το μεγάλο θέμα του προπονητή

Την ΕΟΚ εκπροσώπησε ο Αρης Ζώης, μέλος του ΔΣ της ομοσπονδίας και πρόεδρος της Επιτροπής Νέων της FIBA Europe. Βέβαια το μεγάλο θέμα που «καίει» την ομοσπονδία είναι αυτό του προπονητή. Ακόμα δεν υπάρχει κάποια εξέλιξη όσον αφορά εκείνον που θα διαδεχθεί τον Φώτη Κατσικάρη στην τεχνική ηγεσία της ομάδας. Το όνομα του Δημήτρη Πρίφτη εξακολουθεί να υπάρχει στο κάδρο και στις σκέψεις του προέδρου της ΕΟΚ Γιώργου Βασιλακόπουλου, ωστόσο δεν είναι και το μοναδικό.

Ο Δημήτρης Πρίφτης και ο Αργύρης Πεδουλάκης είναι υποψήφιοι για τον πάγκο του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος

Ο Αργύρης Πεδουλάκης έχει βάλει με τη σειρά του υποψηφιότητα για τον πάγκο του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος, αλλά μέσα στις επόμενες εβδομάδες αναμένεται να υπάρξει και η οριστική απόφαση για τον προπονητή που θα αναλάβει να οδηγήσει το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα στο Ευρωμπάσκετ του 2017.

Το πρόγραμμα της Εθνικής: 31/8 Ισλανδία-Ελλάδα, 1/9 Ρεπό, 2/9 Ελλάδα-Γαλλία, 3/9 Σλοβενία-Ελλάδα, 4/9 Ρεπό, 5/9 Ελλάδα-Φινλανδία, 6/9 Ελλάδα-Πολωνία.



Γ. ΚΟΥΒΑΡΗΣ

Πηγή : ethnos.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου