Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2016

Νέο κυβερνητικό αλαλούμ με τις δηλώσεις Ερντογάν για τη συνθήκη της Λωζάνης


Το Μέγαρο Μαξίμου φαίνεται ότι βρίσκεται σε άλλο μήκος κύματος με το υπουργείο Εξωτερικών...

Το υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας καταδίκασε αργά το βράδυ της Τρίτης τις νέες δηλώσεις αμφισβήτησης της συνθήκης της Λωζάνης, οι οποίες είχαν γίνει νωρίτερα από τον τούρκο πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν, αλλά για τον κυβερνητικό εκπρόσωπο ήταν ανύπαρκτες…

Συγκεκριμένα, όταν την Τρίτη το βράδυ ο εκπρόσωπος του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών Στράτος Ευθυμίου ρωτήθηκε από δημοσιογράφο για τις δηλώσεις του τούρκου προέδρου, που έθεσε ευθέως θέμα αλλαγής της συνθήκης της Λωζάνης, απάντησε ότι «δηλώσεις αμφισβήτησης της Συνθήκης της Λωζάνης είναι απαράδεκτες». 

Και συμπλήρωσε: «στον αναθεωρητισμό που διατυπώνεται κατ' επανάληψη από την τουρκική ηγεσία, η Ελλάδα αντιπαρατάσσει την προσήλωσή της στη διασφάλιση της διεθνούς νομιμότητας, της ειρήνης και της σταθερότητας».

Ωστόσο, νωρίτερα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, όταν ρωτήθηκε για το ίδιο θέμα, είπε: «Απ’ όσο γνωρίζω, δεν υπάρχει τέτοια δήλωση του τούρκου προέδρου. Υπάρχει ένα δημοσίευμα, ανεπιβεβαίωτο. Και με αυτήν την έννοια θέλω να σας πω ότι δεν μπορεί η ελληνική κυβέρνηση να σχολιάσει δημοσιεύματα. Σε κάθε περίπτωση, σας λέω ότι η θέση μας καθώς και η θέση της παγκόσμιας κοινότητας σε ό,τι αφορά την ισχύ της Συνθήκης της Λωζάνης, είναι γνωστή».

Στο θέμα παρενέβη ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Βασίλης Κικίλιας, ο οποίος με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τόνισε: «Μόνο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δεν είδε, δεν άκουσε, δε διάβασε τις δηλώσεις Ερντογάν! Τουλάχιστον στα εθνικά θέματα σοβαρευτείτε… ».



Πηγή : tanea.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου