Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2016

Επιτελάρχης του Τραμπ ο Ελληνοαμερικανός Ρ. Πρίμπους



Είναι επιφανές στέλεχος του κατεστημένου της Ουάσιγκτον. Έχει δηλώσει ότι είναι "ευλογία από το Θεό να είσαι Έλληνας"

Τον Ρίνς Πρίμπους, που έχει δηλώσει ότι θεωρεί «ευλογία από τον Θεό» την ελληνική καταγωγή του (η μητέρα του κατάγεται από την Μυτιλήνη), επέλεξε ο Ντόναλντ Τραμπ ως νέο επικεφαλής του προσωπικού του Λευκού Οίκου, στέλνοντας το μήνυμα ότι προτίθεται να συνεργασθεί στενά με το κατεστημένο του ρεπουμπλικανικού κόμματος στην Ουάσιγκτον.

Ο 44χρονος Πρίμπους είναι σήμερα πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, διανύοντας τρίτη θητεία στην κορυφαία θέση του κομματικού μηχανισμού, και υπήρξε ένα από τα ελάχιστα κορυφαία στελέχη των Ρεπουμπλικανών, που υποστήριξαν την υποψηφιότητα του Τραμπ για την προεδρία.

Ως επιτελάρχης του Ντόναλντ Τραμπ καταλαμβάνει μια κρίσιμη θέση στη νέα διοίκηση, καθώς, όπως γράφουν οι New York Times, θα είναι επικεφαλής προσωπικού εκατοντάδων ατόμων στον Λευκό Οίκο, θα έχει λόγο για τα πρόσωπα που θα συναντά ο νέος πρόεδρος, αλλά θα αποτελεί και το συνδετικό κρίκο της κυβέρνησης με το Κογκρέσο.

Ο Πρίμπους θεωρείται μετριοπαθής συντηρητικός και η επιλογή του από τον Τραμπ αναμένεται να ερμηνευθεί από τους πιο ριζοσπαστικούς υποστηρικτές του νέου προέδρου ως απομάκρυνση από τις υποσχέσεις του να διαλύσει το κατεστημένο της Ουάσιγκτον.

Ο 44χρονος νομικός έχει γερμανικής καταγωγής πατέρα και μητέρα ελληνικής καταγωγής, η οποία γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Σουδάν και είχε υπηρετήσει στην αμερικανική πρεσβεία στο Χαρτούμ. Για την καταγωγή του και το ασυνήθιστο όνομά του, έχει δηλώσει στο παρελθόν: «Αυτά συμβαίνουν όταν έχεις έναν Γερμανό και μια Ελληνίδα ως γονείς. Μπορείς να πεις ότι πρόκειται για πόλεμο πολιτισμών.  Είμαι υπερήφανος που είμαι Έλληνας, είναι ευλογία Θεού να είσαι Έλληνας».



Πηγή : sofokleousin.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου