Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2016

Τι συμβαίνει με την πανέμορφη κόρη του πρώην προέδρου του Ουζμπεκιστάν; Την δηλητηρίασαν;



Νέες αποκαλύψεις συνταράσσουν το αυταρχικό Ουζμπεκιστάν από την είδηση πως η γοητευτική κόρη του πρώην δικτάτορα της χώρας Ισλάμ Καρίμοφ, έχει πεθάνει από «δηλητηρίαση».

Οι πληροφορίες πως η πρώην δισεκατομμυριούχος Gulnara Karimova – που έχει εξαφανιστεί από τα φώτα της δημοσιότητας δεδομένου ότι ο πατέρας της την εκκαθάρισε το 2013, δεν μπορούν να επιβεβαιωθούν.

Η 44χρονη είχε αναφερθεί πριν από μερικούς μήνες ότι νοσηλευόταν σε ψυχιατρικό νοσοκομείο, ενώ κάποιοι άλλοι λένε πως βρισκόταν σε κατ’ οίκον περιορισμό, με ένα δημοσίευμα να λέει πως ζούσε εξόριστη στο Ισραήλ.

Η Gulnara Karimova δεν είχε μάλιστα παραβρεθεί στην κηδεία του πατέρα της στη Σαμαρκάνδη τον περασμένο Σεπτέμβριο και οι φίλοι ανησυχούσαν για την τύχη της.

Ο περίεργος ισχυρισμός έρχεται εν μέσω προεκλογικής εκστρατείας και οι φήμες μπορεί να θεωρηθούν ως ένα βρώμικο τέχνασμα προκειμένου να έρθουν σε δύσκολη θέση οι αρχές.

Μια ειδησεογραφική ιστοσελίδα της Κεντρικής Ασίας, επικαλούμενη ανώνυμη πηγή στην Εθνική Υπηρεσία Ασφαλείας του Ουζμπεκιστάν, ανέφερε πως η Gulnara πέαθνε στην πρωτεύουσα της χώρας την Τασκένδη, στις 5 Νοεμβρίου.

Σύμφωνα με την πηγή, ο ίδιος παραβρέθηκε στην κηδεία και αποφάσισε να καλέσει στο site λόγω του φόβου του για την μοίρα των παιδιών της» αναφέρει το δημοσίευμα και προσθέτει: «Ισχυρίζεται πως ο γιος της Ισλάμ και η κόρη της Ιμάν έχουν μείνει αβοήθητοι στην Τασκένδη».

Ο 24χρονος Ισλάμ, μέχρι πρότινος θεωρούνταν ότι ζούσε εξόριστος στο Λονδίνο.

Οι αρχές του Ουζμπεκιστάν πάντως δεν έχουν σχολιάσει το δημοσίευμα που λέει ότι θάφτηκε στο νεκροταφείο της Τασκένδης την νύχτα μετά τη δηλητηρίασή της και πως ο τάφος της αργότερα «ισοπεδώθηκε».

Η Galima Bukharbayeva, διευθύντρια της ιστοσελίδας, που ζει στην εξορία, δήλωσε: «Εγώ προσωπικά μίλησα με την πηγή. Πήραμε τις πληροφορίες πριν από μία εβδομάδα και όλο αυτό το διάστημα προσπαθήσαμε να τις επιβεβαιώσουμε. Θα ήθελα πολύ να μην ήταν αλήθεια, διότι είναι φριχτό». Όπως μας είπε η πηγή: «Ο γιος της ο Ισλάμ μπορεί να ξεγελάστηκε και να πίστεψε πως η μητέρα του ένιωθε πολύ χάλια και πως γι’ αυτό επέστρεψε στην Τασκένδη (από το λονδίνο). Επομένως προφανώς τώρα βρίσκεται κι αυτό μαζί με την αδερφή του στην πρωτεύουσα, και ένας θεός ξέρει τι μπορεί να τους συμβεί. Η πηγή μας είπε επίσης πως ανησυχεί για τα αβοήθητα παιδιά και πως αυτός ήταν ο κύριος λόγος που μας κάλεσε. Δεν ξέρω αν η πηγή προσπάθησε να έρθει σε επαφή και με άλλα μέσα».

Οι χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης έχουν ζητήσει από τις άκρως μυστικοπαθείς αρχές του Ουζμπεκιστάν να αποδείξουν πως η  Gulnara είναι ζωντανή με το hashtag # Show Gulnara.

Η κάτοχος πτυχίου από το Harvard Gulnara, με τη μαύρη ζώνη στο τζούντο, ήταν η πλουσιότερη γυναίκα ολιγάρχης στην πρώην Σοβιετική Ένωση, καθώς επίσης και pop star, μοντέλο, socialite, σχεδιάστρια μόδας, ξένη διπλωμάτης, πλούσια κληρονόμος και σύμφωνα με τα δικά της λόγια «μια εξωτική ομορφιά από το Ουζμπεκιστάν».



Πηγή: Daily Mail, ΕΘΝΟΣ


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου