Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2016

ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ: Αποκλείεται να συνεργαστούμε με τον σημερινό ΣΥΡΙΖΑ



Υπέρ των κυβερνήσεων συνεργασίας τάσσεται η Ντόρα Μπακογιάννη  παρότι εμμέσως εκφράζει την πεποίθηση ότι η Ν.Δ. θα κατακτήσει την αυτοδυναμία, κάνοντας λόγο για «εκπλήξεις».

Σε συνέντευξή της στην «Εφημερίδα των Συντακτών», η κ. Μπακογιάννη τονίζει ότι πρέπει να συσταθεί άμεσα το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, επιρρίπτοντας όλες τις ευθύνες στην κυβέρνηση για το ότι δεν έχουμε ώς τώρα αποτέλεσμα. Και αρνείται ότι υπάρχουν διαφοροποιήσεις στο κόμμα ως προς αυτό το θέμα, ισχυριζόμενη πως «όλοι το ίδιο πράγμα λέμε στη Ν.Δ.».

• Με την πρόταση νόμου για τις άδειες των τηλεοπτικών σταθμών, μοιάζει η Ν.Δ. να θέλει να διατηρηθεί ως έχει η λεγόμενη διαπλοκή. Τι λέτε;

Δεν καταλαβαίνω πώς προκύπτει αυτό. Εχουμε πει ότι πρέπει να μπει τάξη στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο, αλλά αυτό δεν είναι αρμοδιότητα του υπουργού αλλά της ανεξάρτητης αρχής. Ζητούμε επιστροφή των αρμοδιοτήτων στο ΕΣΡ, το οποίο θα αποφασίσει για τον αριθμό των αδειών που θα χορηγηθούν, θα κάνει τον διαγωνισμό και θα ελέγξει την ορθή λειτουργία των τηλεοπτικών σταθμών. Η Ν.Δ. δεν μπορεί να συμφωνήσει στη διατήρηση ενός νόμου ο οποίος κρίθηκε αντισυνταγματικός. Εμείς δεν επιδιώκουμε τη διατήρηση της υπάρχουσας κατάστασης ούτε θέλουμε να επιβάλουμε νέα διαπλοκή όπως προσπάθησε να κάνει η κυβέρνηση. Θέλουμε τη ρύθμιση του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου για το οποίο υπεύθυνο εκ του Συντάγματος είναι το ΕΣΡ.

• Η Ν.Δ. ζητάει συνέχεια εκλογές. Το βλέπετε πιθανό και σε τι θα βοηθούσε η πρόωρη προσφυγή στις κάλπες; Πιστεύετε ότι υπάρχει περίπτωση αυτοδυναμίας;

Το πολιτικό αδιέξοδο στο οποίο βρίσκεται η κυβέρνηση είναι σήμερα εμφανές σε ολόκληρη την ελληνική κοινωνία. Δεν είναι τυχαία τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων. Και ο κ. Τσίπρας μπορεί να θέλει να καταργήσει τις δημοσκοπήσεις και τους δημοσκόπους, αλλά μια απλή επαφή με πολίτες, την οποία επιμελώς αποφεύγει, θα τον πείσει ότι είναι αίτημα της ελληνικής κοινωνίας η πολιτική αλλαγή. Οι εκλογές είναι επιβεβλημένες, διότι η ζημιά που συντελείται στην ελληνική οικονομία από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛΛ. είναι τεράστια. 



Πηγή: topontiki.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου