Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2016

Εισβολή ενόπλου σε οίκο ευγηρίας μοναχών - Μια γυναίκα νεκρή




Μνήμες από την δολοφονία ιερέα στην Νορμανδία ξύπνησαν τα ξημερώματα στο Μονπελιέ της Γαλλίας όταν ένοπλος εισέβαλε σε οίκο ευγηρίας καθολικών μοναχών και ιεραποστόλων σκότωσε τουλάχιστον έναν άνθρωπο. 

Οι πρώτες πληροφορίες έκαναν λόγο για δύο νεκρούς αλλά η αστυνομία διευκρίνισε αργότερα ότι νεκρή εντοπίστηκε μόνο μια γυναίκα, ένοικος του οίκου. 

Γαλλικά ΜΜΕ μετέδιδαν ότι ο δράστης της επίθεσης ήταν ένας μασκοφόρος άντρας, οπλισμένος με μαχαίρι και καραμπίνα. Στο σημείο έσπευσαν άμεσα ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας, που πραγματοποίησαν έφοδο στο κτίριο και άρχισαν να βγάζουν τους ένοικους. 

«Μια γυναίκα, που έμενε στον οίκο, δολοφονήθηκε. Οι δυνάμεις ασφαλείας έχουν βγάλει έξω τους ένοικους και όλοι είναι ασφαλείς» δήλωσε αξιωματούχος στο Reuters. 


Mέχρι τα ξημερώματα της Παρασκευής, οι αστυνομικές αρχές δεν είχαν καταφέρει να εντοπίσουν το δράστη. Αστυνομικές πηγές που δεν κατονομάζονται δήλωναν στο Reuters ότι τα κίνητρα του δράστη δεν είχαν αποσαφηνιστεί αλλά τόνιζαν ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις που να συνηγορούν σε τρομοκρατική επίθεση. 

Στον οίκο ευγηρίας, που βρίσκεται στην περιοχή του Montferrier-sur-Le, κατοικούν ιεραπόστολοι και μοναχοί που αφιέρωσαν τη ζωή τους για να βοηθήσουν τους βασανισμένους και πεινασμένους της Αφρικής. 



Πηγή : ethnos.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου