Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2016

Μετά την κατακραυγή το Μαξίμου απολογείται : Δεν μεταφέρονται αρμοδιότητες της ΕΥΠ στον Ν. Παππά

foto : ΑΠΕ


Προσπάθεια να τα μαζέψει το Μαξίμου μετά το νέο ατόπημα του Νίκου Παππά που προσπάθησε να ελέγξει ακόμα και την ηλεκτρονική αλληλογραφία.

Το Μαξίμου παρακολουθώντας τις ανακοινώσεις της Νέας Δημοκρατίας τα άρθρα στα blogs και τα ποστ των πολιτών στα sosial media που καταδίκαζαν αυτή την ενέργεια αναγκάστηκε να βγάλει ανακοίνωση τύπου όπως για το ΕΣΡ δηλαδή "δεν ηττηθήκαμε και υποχωρήσαμε εσείς στην Ν.Δ. χάσατε".

Η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατία είχε καταδίκαζε την νέα ενέργεια του Νίκου Παππά :

«Ο υπουργός που επεδίωξε να ελέγξει το τηλεοπτικό τοπίο με αντισυνταγματικές μεθοδεύσεις και κατονομάστηκε ως χρηματοδότης σάιτ που υπηρετούσε την κομματική γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ, πάει να πάρει στα χέρια του τμήμα των μυστικών υπηρεσιών της χώρας. Όχι ως πολιτικός προϊστάμενος, αλλά ως άμεσος διαχειριστής τους. 

Η Νέα Δημοκρατία δηλώνει την απόλυτη αντίθεσή της στην επιχειρούμενη μεθόδευση της Κυβέρνησης Τσίπρα – Καμμένου - Παππά, που προσθέτει μια ακόμα σκιά στο πώς λειτουργεί αυτή η Κυβέρνηση.

Οι υπηρεσίες ασφάλειας της χώρας πρέπει να παραμείνουν στην Ε.Υ.Π., η οποία οφείλει να έχει αυστηρά υπηρεσιακή λειτουργία. 

Το Υπουργείο που δημιουργήθηκε για χάρη του κ. Παππά, θα έπρεπε να ασχολείται με την κοινωνία της πληροφορίας και τις προκλήσεις του μέλλοντος και όχι να αποτελέσει εργαλείο για κάθε λογής μεθοδεύσεις». 


Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ μόλις τους πήραν χαμπάρι :

«Η σύσταση του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης αποτελεί τομή για την ελληνική δημόσια διοίκηση και διακυβέρνηση. Ως τέτοια έχει καλωσοριστεί από τις ευρωπαϊκές αρχές που συνδράμουν με τεχνική βοήθεια, και συμβάλει στην κατεύθυνση του εξορθολογισμού και της αποτελεσματικότητας στον κρίσιμο για την εποχή τομέα των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνίας στη διακυβέρνηση και τη δημόσια διοίκηση», σημειώνει το Μέγαρο Μαξίμου και υπογραμμίζει:

«Στον ζήλο της να δημιουργήσει ψευδείς εντυπώσεις εις βάρος της κυβερνητικής πολιτικής και του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, η Νέα Δημοκρατία προφανώς δεν διάβασε τον συστατικό νόμο της Γενικής Γραμματείας Ψηφιακής Πολιτικής (ΓΓΨΠ).

Η ανακοίνωση της ΝΔ περί δήθεν ανάληψης «τμήματος των μυστικών υπηρεσιών από τον Υπουργό», αναφέρεται σε υποτιθέμενη μεταφορά της Εθνικής Αρχής Αντιμετώπισης Ηλεκτρονικών Επιθέσεων από την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών στη Γ.Γ. Ψηφιακής Πολιτικής και κατ' επέκταση στο Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης.

Αυτή η μεταφορά δεν προβλέφθηκε ποτέ στον συστατικό νόμο της ΓΓΨΠ 4389/2016- αντιθέτως αυτός (άρθρ. 160, παρ. θ) ορίζει ότι η ΓΓΨΠ συνεργάζεται με την Εθνική Αρχή Αντιμετώπισης Περιστατικών Παραβίασης Ασφάλειας Πληροφορικών Συστημάτων (Εθνικό CERT).


Επειδή η ψηφιακή πολιτική και η ασφάλεια των πληροφοριακών συστημάτων, πόσο μάλλον η εθνική ασφάλεια, απαιτούν εξειδικευμένη γνώση, τεκμηρίωση και νηφάλια προσέγγιση, καλούμε το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης να τοποθετείται επί τέτοιων ζητημάτων με την απαραίτητη νηφαλιότητα, προσοχή, και χωρίς ανακρίβειες χάριν δημιουργίας ψευδών εντυπώσεων».


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου