Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2016

Κιμ Γιονγκ-Ουν: «Θα βγάλουμε καλύτερους του Μέσι»



Στις 19 Ιουλίου του 1966 η Βόρειος Κορέα κέρδιζε με 1-0 την Ιταλία στο Μίντλεσμπρο και έγραφε την πιο χρυσή σελίδα στην ιστορία του ποδοσφαίρου της χώρας. Ηταν το τελευταίο ματς του 4ου ομίλου στην τελική φάση του Μουντιάλ της Αγγλίας και οι Βορειοκορεάτες με αυτήν τη νίκη άφησαν εκτός προημιτελικών τους «ατζούρι» παίρνοντας αυτοί το εισιτήριο (έχασαν μετά με 5-3 από την Πορτογαλία).

Ο νυν (αμφιλεγόμενος) ηγέτης της χώρας Κιμ Γιονγκ-Ουν δεν είχε καν γεννηθεί. Αυτός έχει δει την εθνική της χώρας του να παίρνει μέρος στο Μουντιάλ του 2010 και να χάνει και τα τρία της παιχνίδια στη Νότιο Αφρική. Σε μια χώρα απομονωμένη από τη διεθνή κοινότητα, με τιμωρίες από τη FIFA και με τους ποδοσφαιρικούς της συλλόγους να μην παίζουν σε διεθνείς διοργανώσεις, ο Κιμ Γιονγκ-Ουν το 2013 άνοιξε (όλα γίνονται με εντολές του) μια ποδοσφαιρική ακαδημία στην πρωτεύουσα Πιονγκγιάνγκ με έναν και μόνο στόχο: Να παράξει ποδοσφαιριστές που θα οδηγήσουν την εθνική Βορείου Κορέας στην κορυφή του κόσμου, όπως ανέφερε το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων AFP.

«Προπονούμε σκληρά τα νεαρά παιδιά της ακαδημίας με στόχο να γίνουν πιο ταλαντούχοι ακόμη και από τον Λιονέλ Μέσι» είπε στο πρακτορείο ο προπονητής της ακαδημίας Ρι Γιου-Ιλ. «Αρχικά ψάχνουμε τον τρόπο για να κυριαρχήσουμε στην Ασία και στο εγγύς μέλλον να κυριαρχούμε σε όλο τον κόσμο» συνέχισε ο Ρι, που είναι γιος του γκολκίπερ της εθνικής Βορείου Κορέας στο Μουντιάλ του 1966, Ρι Τσανγκ-Μιόνγκ. Στον πάγκο της μεγάλης εθνικής της χώρας κάθεται ο Νορβηγός Γιορν Αντερσεν.

«Είμαι σίγουρος ότι μπορούν να βγουν αρκετά καλοί ποδοσφαιριστές, αλλά όχι και Μέσι» είπε ο Αντερσεν σε δηλώσεις του από το ξενοδοχείο στην Πιονγκγιάνγκ που μένει. Η Βόρειος Κορέα έχει ήδη αποκλειστεί από το Μουντιάλ του 2018, τη στιγμή που η γυναικεία Εθνική Κ17 ετών κατέκτησε στις 21 Οκτωβρίου το αντίστοιχο Μουντιάλ (δεύτερος τίτλος στην ιστορία της!).



Πηγή : sentragoal.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου