Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2016

Στη φάκα της ΕΛ.ΑΣ. τον Οκτώβριο 30 διακινητές ναρκωτικών και πάνω από 3 τόνοι χασίς




Πάνω από 6,7 τόνοι και 45.630 δενδρύλλια χασίς, 178 κιλά ηρωίνης, 101 κιλά κοκαΐνης και 62.646 ναρκωτικά χάπια κατασχέθηκαν το πρώτο δεκάμηνο του 2016 σε όλη τη χώρα από την Αστυνομία, σύμφωνα με τον επίσημο απολογισμό της.

Στο ίδιο διάστημα οι Υπηρεσίες της χειρίστηκαν συνολικά 8.653 υποθέσεις ναρκωτικών σε ολόκληρη τη χώρα, στο πλαίσιο των οποίων συνελήφθησαν συνολικά 11.220 άτομα. 

Υπενθυμίζεται ότι μόνο τον περασμένο Οκτώβριο, σε τρεις περιπτώσεις, η ΕΛ.ΑΣ. αποδόμησε πλήρως τέσσερα οργανωμένα εγκληματικά δίκτυα εμπορίας και διακίνησης. Ειδικότερα, σε διάφορες περιοχές κατασχέθηκαν περίπου 3,2 τόνοι χασίς, περισσότερα από 40 κιλά ηρωίνης και 29 κιλά κοκαΐνης, ενώ συνελήφθησαν 30 μέλη εγκληματικών οργανώσεων.

«Ο αγώνας κατά της μάστιγας των ναρκωτικών είναι διαρκής και επίμονος. Η Ελληνική Αστυνομία εργάζεται μεθοδικά και στοχευμένα και τα αποτελέσματα των προσπαθειών μας έρχονται να αποδώσουν σημαντικές επιτυχίες απέναντι στα οργανωμένα εγκληματικά κυκλώματα των ναρκωτικών. Είμαστε αμείλικτοι απέναντι σε όσους εισάγουν, διακινούν και εμπορεύονται τον θάνατο. Είναι το ελάχιστο που οφείλουμε να κάνουμε για τη νέα γενιά και τους πολίτες της χώρας μας» τονίζει σε δήλωσή του ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Τσουβάλας, που ευχαριστεί το προσωπικό γιατί «δίνει καθημερινά τη μάχη κατά των ναρκωτικών αλλά και τους πολίτες, των οποίων η συμβολή στη μάχη αυτή είναι σημαντική».

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., στο πλαίσιο ειδικότερων εντολών και κατευθύνσεων του Αρχηγείου, υλοποιούνται σε όλη την Επικράτεια ολοκληρωμένα προγράμματα κατά των ναρκωτικών και εντείνονται οι έλεγχοι και οι έρευνες, ιδίως σε περιοχές που αποτελούν διόδους των ναρκωτικών στην Ελλάδα.

Σημειώνεται ότι τα ναρκωτικά που κατάσχονται από τις αστυνομικές Αρχές καταστρέφονται με καύση σε κατάλληλες εγκαταστάσεις, ενώπιον Επιτροπής, στην οποία προεδρεύει εισαγγελέας Πλημμελειοδικών και μετέχουν οι προϊστάμενοι της διωκτικής Αρχής που ενήργησε την προανάκριση και της αρμόδιας Υπηρεσίας της τοπικής Περιφέρειας.

Με τη διαδικασία αυτή καταστράφηκαν την Τρίτη, με μέριμνα της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, ποσότητες ναρκωτικών ουσιών από παλαιότερες υποθέσεις, και συγκεκριμένα 968 κιλά και 1.000 δενδρύλλια χασίς, 58 κιλά ηρωίνης, 46 κιλά κοκαΐνης και 400 γραμμάρια οπίου.




Newsroom ΔΟΛ


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου