Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2016

146 εκατ. ευρώ κοστίζουν στους Έλληνες οι μετακλητοί της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ



Αυξημένο κατά 146 εκατ. ευρώ είναι από τον Δεκέμβριο του 2015 το κόστος μισθοδοσίας των μετακλητών υπαλλήλων, ο αριθμός των οποίων ξεπερνά τις 2.000 σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ.

Ασύστολες προσλήψεις μετακλητών που πληρώνει ο ελληνικός λαός για να ικανοποιήσει τις ορδές των ΣΥΡΙΖΑΙΩΝ.

Δύο χρόνια μετά την ανάληψη της εξουσίας  μια στρατιά μετακλητών υπαλλήλων έχει τοποθετηθεί ασύστολα στο δημόσιο επιβαρυνοντας το κράτος και τους Έλληνες πολίτες και βάσει των στοιχείων της απογραφής, για πρώτη φορά μετά 3,5 χρόνια έχουν ξεπεράσει τις 2.000. 

Το αισχρότερο όλων είναι ότι συνεχώς αυξάνονται  οι μετακλητοί δείχνοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και η κυβέρνηση αδιαφορεί για τις επιπτώσεις των όσων διαπράττει κατά της χώρας και των πολιτών.

Χαρακτηριστικό είναι  Από τον Δεκέμβριο του 2015 οι μετακλητοί έχουν αυξηθεί κατά 166 άτομα.

Ο αριθμός ισοδυναμεί με 16 διορισμούς μετακλητών ανά μήνα. Το κόστος μισθοδοσίας της κεντρικής διοίκησης, σύμφωνα με τα στοιχεία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, έχει αυξηθεί κατά 2,1%, δηλαδή 146 εκατ. ευρώ σε σχέση με το 2015.

Αντί να ενεργεί η κυβέρνηση βάση του νόμου 4369  που ψήφισαν οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ τον περασμένο Φεβρουάριο και αφορά την αποκομματικοποίηση της δημόσια διοίκησης στην πραγματικότητα έχει ανοίξει όσα «παράθυρα» απαιτούνται προκειμένου να μεγαλώσει το κομματικό κράτος, να διασφαλίσει ότι η πελατειακή λογική θα συνεχιστεί και κυρίως ότι θα δημιουργήσει έναν στρατό κομματικών στελεχών στη δημόσια διοίκηση, ακόμη και όταν θα έχει παραδώσει την εξουσία ενώ όσο περισσότερο καθυστερεί η εφαρμογή του νόμου 4369/2016 τόσο περισσότερους τοποθετεί η κυβέρνηση με τις παλιές διαδικασίες.






0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου