Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2016

Νέο λουκέτο στην αγορά από την Presspoint



Τέλος εποχής για Presspoint, που απασχολούσε 70 εργαζόμενους. Τι καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι και τι απαντάει ο ΔΑΑ.

Ένα από τα ελάχιστα σημεία που δεν έκλειναν ποτέ στην Αττική 24ωρες το 24ώρο, 365 μέρες τον χρόνο ήταν το κεντρικό κατάστημα των Presspoint στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος. Και αυτό για 16 χρόνια στην σειρά. Ελληνικός και ξένος Τύπος, βιβλία, παιχνίδια, ψιλικά, τσιγάρα και κάποια φαγώσιμα. Όλοι όσοι ταξίδευαν είχαν κάνει το πέρασμα τους από εκεί λίγο πριν ταξιδεύσουν ακόμη και για να χαζέψουν κάποιο περιοδικό για να περάσει η ώρα.

Τα Presspoint του αεροδρομίου, τα οποία απασχολούν 70 εργαζόμενους, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΙΥΕ), θα αποτελούν σύντομα παρελθόν καθώς οι χώροι θα παραχωρηθούν σε νέα μειοδότρια εταιρεία μετά από διαγωνισμό που προκήρυξε ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών (ΔΕΑ).

"Η αδιαφάνεια ζει και βασιλεύει στο Αεροδρόμιο. Κανείς δεν ξέρει πότε και με ποιο περιεχόμενο προκηρύχθηκε διαγωνισμός για την ενοικίαση των χώρων του Αεροδρομίου σε εταιρεία Τύπου. Κανείς δε ξέρει τα κριτήρια επιλογής του νέου μειοδότη από την εταιρεία του ΔΑΑ. Κανείς δεν ξέρει ποιος είναι ο νέος μειοδότης και εάν έχει ή όχι οιαδήποτε είδους σχέση ή διασύνδεση με την Presspoint ή με κάποιον εκ των μετόχων της" αναφέρει σε ανακοίνωση της η ΟΙΥΕ. Εδώ αξίζει να αναφέρουμε ότι μέτοχοι στην Presspoint είναι τα βιβλιοπωλεία Παπασωτηρίου, η Καθημερινή Α.Ε. και τα δύο πρακτορεία Τύπου, Ευρώπη και Άργος και διαθέτει πέντε σημεία πώλησης στον χώρο του αεροδρομίου και ένα στο σταθμό του μετρό και του Προαστιακού.

Σε επικοινωνία που είχε το news247 με τον πρόεδρο της ΟΙΥΕ κ. Δημήτρη Καραγεωργόπουλο αυτός ανέφερε ότι ότι η Ομοσπονδία προετοιμάζεται τόσο για την νομική υπεράσπιση των εργαζομένων ενώ κινείται παράλληλα για πιθανή διασφάλιση των θέσεων τους στο διάδοχο σχήμα που θα προκύψει.

Το news247 επικοινώνησε και με εκπρόσωπο του ΔΑΑ ο οποίος σχολιάζοντας τα περί αδιαφάνειας στην διαδικασία τόνισε ότι τον Μάιο του 2016 η Εταιρεία Αεροδρομίου διενήργησε το σχετικό διαγωνισμό με τις προβλεπόμενες, διαφανείς διαδικασίες και δημοσιότητα. Ο διαγωνισμός ανακοινώθηκε στον ελληνικό και ξένο Τύπο καθώς και ήταν αναρτημένος στο site του αεροδρομίου το διάστημα 05/05/2016 – 15/06/2016 ενώ τέλος τα κριτήρια αξιολόγησης (οικονομικά, εμπορικό concept και αρχιτεκτονικός σχεδιασμός) καθώς και η στάθμιση τους, ήταν γνωστά στους διαγωνιζόμενους καθώς αποτελούσαν μέρος της Πρόσκλησης σε Διαγωνισμό για τη παραχώρηση δικαιώματος εμπορικής εκμετάλλευσης δασμολογημένων και φορολογούμενων ειδών.


Πηγή : news247.gr




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου