Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2016

Κόντρα Ν. Παρασκευόπουλου - Ποταμιού για τον Ισ. Ντογιάκο

Eurokinissi/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ


«Πόλεμος» ανακοινώσεων ξέσπασε μεταξύ του υπουργού Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Νίκου Παρασκευόπουλου και του Ποταμιού, με φόντο την απόφαση του Πειθαρχικού Συμβουλίου του Αρείου Πάγου, βάσει της οποίας ο Ισίδωρος Ντογιάκος υποχρεούται να αποχωρήσει από τη θέση του Προϊσταμένου της Εισαγγελίας Εφετών.

Ποτάμι: Μια προαναγγελθείσα έκπτωση

Επίθεση στην πρόεδρο του Αρείου Πάγου και τον υπουργό Δικαιοσύνης ότι πέτυχαν αυτό που επεδίωκαν, την έκπτωση του Ισίδωρου Ντογιάκου από τη θέση του Προϊσταμένου της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών, εξαπέλυσε το Ποτάμι το μεσημέρι.

Σε ανακοίνωσή του, τους κατηγόρησε ότι αγνόησαν πλήρως την γνώμη των συναδέλφων του εισαγγελέων που προ ημερών τον ανέδειξαν σε αυτό το αξίωμα μετά από άδεια που είχε δώσει στον κ. Ντογιάκο ο Άρειος Πάγος για να κατέλθει στις εκλογές.

Προειδοποίησε επιπλέον ότι δημιουργείται μία άκρως προβληματική κατάσταση στον χώρο της Δικαιοσύνης με ευθύνη της ηγεσίας της και της κυβέρνησης. «Οι καθεστωτικές αντιλήψεις των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ που εκδηλώνονται όλο και συχνότερα, υπονομεύουν ένα από τους βασικούς πυλώνες της δημοκρατίας» σχολίασε χαρακτηριστικά το Ποτάμι.

Ν. Παρασκεύοπουλος: Δείγμα αθεράπευτης υποτίμησης των αρμόδιων οργάνων της ανεξάρτητης Δικαιοσύνης η ανακοίνωση του Ποταμιού

Σε δική του δήλωση, το απόγευμα, ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος χαρακτήρισε ως «δείγμα αθεράπευτης υποτίμησης των αρμόδιων οργάνων της ανεξάρτητης Δικαιοσύνης» την ανακοίνωση του Ποταμιού.

Ο κ. Παρασκευόπουλος καταλόγισε στο Ποτάμι ότι επιμένει να «χρεώνει» σε εκείνον και την πρόεδρο του Αρείου Πάγου μια πειθαρχική απόφαση, η οποία λήφθηκε από το αρμόδιο ανώτατο πειθαρχικό συμβούλιο που απαρτίζεται από δικαστές οριζόμενους με κλήρωση.

Κατά τον κ. Παρασκευόπουλο, πρόκειται για ανακοίνωση - δείγμα αθεράπευτης υποτίμησης των αρμόδιων οργάνων της ανεξάρτητης Δικαιοσύνης.

Ο ίδιος παρατήρησε ότι τα δικαστικά όργανα δεν λειτουργούν με επιδιώξεις αλλά εφαρμόζοντας κανόνες.

Ποτάμι: Οι μισές αλήθειες είναι κάποτε χειρότερες και από τα ολόκληρα ψέματα

Σε νεότερη ανακοίνωσή του, το Ποτάμι κατηγόρησε τον κ. Παρασκευόπουλο ότι ξεχνά πως «ο ίδιος προσωπικά άσκησε την πειθαρχική δίωξη, παρά την αντίθετη άποψη των θεσμικών οργάνων της δικαιοσύνης (προϊσταμένου επιθεωρήσεως και αρμοδίου επιθεωρητή)». Το Ποτάμι έκανε λόγο για «μισές αλήθειες, χειρότερες και από ολόκληρα ψέματα». 

Η Σεβαστουπόλεως σημείωσε επίσης ότι ο υπουργός Δικαιοσύνης ήταν εκείνος ο οποίος «άσκησε προσωπικά έφεση κατά της απόφασης του Πρωτοβάθμιου Πειθαρχικού Συμβουλίου, που με συντριπτική πλειοψηφία είχε επιβάλει ποινή επίπληξης, η οποία όμως δεν ήταν αρκετή για την απομάκρυνση του προϊσταμένου της εισαγγελίας εφετών».

Το Ποτάμι συμπλήρωσε ότι παρά τις ανακοινώσεις του κ. Παρασκευόπουλου, «ο ρόλος του σε αυτή την υπόθεση είναι συγκεκριμένος και γνωστός στο Πανελλήνιο».




Πηγή : naftemporiki.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου