Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2016

«Τρικυμία» στον ΣΥΡΙΖΑ για τη δραχμή: Διαψεύδει ο Βούτσης αυτό που επιβεβαιώνει ο Παπαδόπουλος!




Αναταραχή έχει προκαλέσει στην κυβέρνηση και στον ΣΥΡΙΖΑ ο ισχυρισμός σε βιβλίο για τον Φρανσουά Ολάντ ότι ο Γάλλος πρόεδρος εκμυστηρεύθηκε ότι ο Ρώσος ομόλογός του Βλαντιμίρ Πούτιν, του αποκάλυψε ότι ο Αλέξης Τσίπρας τον ρώτησε αν έχει τη δυνατότητα να τυπώσει δραχμές.

Αν και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σάκης Παπαδόπουλος, μιλώντας στον ΣΚΑΙ, επιβεβαίωσε ότι το ενδεχόμενο εξόδου από την Ευρωζώνη συζητήθηκε στην κυβέρνηση,  κυβερνητικά στελέχη αλλά και ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης διαψεύδουν κατηγορηματικά ότι έγινε τέτοια συζήτηση. 
            
«Επειδή ήμουν και υπουργός Εσωτερικών δεν  υπήρχε ούτε κυβερνητική ούτε πρωθυπουργική προαίρεση και προδιάθεση για τέτοιου είδους συζητήσεις.  Ποτέ δεν φλερτάραμε με την ιδέα της εξόδου από την ευρωζώνη» ανέφερε ο κ. Βούτσης σε συνομιλία του με  δημοσιογράφους, στο περιθώριο του συνεδρίου, ενώ χαρακτήρισε «εκτός τόπου και χρόνου όλα αυτά τα σχέδια». 

«Δεν τοποθετούμαι (για την αποκάλυψη Ολάντ),  δεν έχω πλήρη ενημέρωση»  δήλωσε από την πλευρά  του στον Σκάι ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος,  «φωτογραφίζοντας»  τον πρώην υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη, υποστήριξε ότι κάποιοι εξυπηρετούσαν γερμανικό σχέδιο για επιστροφή στη δραχμή. «Θα γράψω βιβλίο, κάποιοι ήθελαν να γίνει το σχέδιο Σόιμπλε» τόνισε στον Alpha 989.  

«Ποτέ δεν έγινε τέτοια κουβέντα» ανέφερε ο γενικός γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Μαντάς, μιλώντας στην εκπομή “LiveU!” της Πόπης Τσαπανίδου στο Star.   


Συνεχίζονται οι αντιδράσεις της αντιπολίτευσης

Από πλευράς αντιπολίτευσης συνεχίζονται οι αντιδράσεις, μετά τις ανακοινώσεις που εξέδωσαν ΝΔ και Ποτάμι, ενώ το ζήτημα «χρεώνεται» στον ίδιο τον πρωθυπουργό.   
    
Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, επέκρινε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ  από τις ΗΠΑ, κατά την ομιλία του στο Πανεπιστήμιο Ταφτς,  ότι ο κ. Τσίπρας «οδήγησε τη χώρα στην επιβολή capital controls,  φτάνοντας ένα βήμα πριν την επιστροφή στη δραχμή και την χρεωκοπία».


Ο εκπρόσωπος της ΝΔ Γ.  Κουμουτσάκος επικαλέστηκε επίσης  αναφορά στο βιβλίο του Γκάλμπρεϊθ για την εκτύπωση δραχμής, μιλώντας στην εκπομπή της Π. Τσαπανίδου στο Star: «Eξετάσαμε κατά πόσο μεγάλη φιλική χώρα θα δάνειζε τα τυπογραφία της».

Από την πλευρά του ο Σταύρος Θεοδωράκης ανέφερε  σε ανάρτησή του στο twitter: 
    
«Τώρα καταλαβαίνουν όλοι την αξία του αιτήματος "φέρε επιτέλους τη συμφωνία"! Ο Τσίπρας ήταν με το ένα πόδι στη Ρωσία και έψαχνε... δραχμές!».

«Να μην υποτιμά την κρίση και την νοημοσύνη του λαού μας, να ξέρει δε ότι έχει πολλά βαρίδια της δραχμής ακόμη στο κόμμα του» αναφέρει απευθυνόμενη στον πρωθυπουργό η Ένωση Κεντρώων σε ανακοίνωσή της.



Πηγή : newsit.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου