Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2016

Ισόβια στον πατέρα της μικρής Άννυ και τον φίλο του, ποινή φυλάκισης έξι ετών με αναστολή στην μητέρα



Ομόφωνα ενόχους για ανθρωποκτονία από πρόθεση  και περιύβριση νεκρού χωρίς να αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό  στους κατηγορουμένους κήρυξε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο τον πατέρα της τετράχρονης Άννυ Στάνισλαβ Μπαρκατζίεφ, γνωστό ως "Σάββα" και τον φίλο του Ναζίφ Αχμέντοφ ή "Νικολάι". Τους επέβαλε την ποινή της ισόβιας κάθειρξης και επιπλέον ποινή φυλάκισης 3μιση ετών στο "Σάββα" και 3 ετών στον "Νικολάι", ποινή φυλάκισης έξι ετών με αναστολή υπέβαλλε στην μητέρα.

Σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου οι δύο άνδρες τέλεσαν την ανθρωποκτονία από κοινού σε ήρεμη ψυχική κατάσταση χωρίς τη συμμετοχή τρίτου ατόμου και στη συνέχεια μαζί προχώρησαν στον τεμαχισμό του άτυχου κοριτσιού. Επιπλέον, το δικαστήριο τους κήρυξε ομόφωνα ενόχους για το αδίκημα της  οπλοχρησίας, ενώ κήρυξε ένοχο τον "Σάββα" ως ηθικό αυτουργό στην ψευδορκία του ηλικιωμένου κατηγορουμένου που είχε δηλώσει ότι φιλοξενούσε το ζευγάρι. 

Το δικαστήριο κατά πλειοψηφία 4-3 (μειοψήφησαν ο Πρόεδρος και δύο ένορκοι) έκρινε ένοχη τη μητέρα της Άννυ, Δημητρίνα Μπορίσοβα για το κακούργημα της θανατηφόρας έκθεσης ανηλίκου σε κίνδυνο και της επέβαλε την ποινή κάθειρξης 6 ετών, ενώ ομόφωνα την απάλλαξε από την κατηγορία της ψευδορκίας.

Η έφεση επί της απόφασης να έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα αποφάσισε πριν από λίγη ώρα το δικαστήριο για την μητέρα της Άννυ με την επιβολή περιοριστικών όρων, όπως εμφάνιση στο αστυνομικό τμήμα και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα. 

Τέλος, έκρινε ένοχο τον ηλικιωμένο άνδρα για το αδίκημα της ψευδορκίας και του επέβαλε την ποινή φυλάκισης ενός έτους με αναστολή.





0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου