Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2016

Πρόταση για παραπομπή Καρχιμάκη για τις της τηλεφωνικές υποκλοπές κατά Καραμανλή




Την παραπομπή τεσσάρων προσώπων, μεταξύ των οποίων και του πρώην υπουργού Μιχάλη Καρχιμάκη, για την υπόθεση των τηλεφωνικών υποκλοπών της περιόδου 2004 - 2005, προτείνει η εισαγγελέας Πρωτοδικών Μαρία-Σοφία Βαΐτση προς το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών της Αθηνάς.

Συγκεκριμένα, για απόπειρα κατασκοπίας που τιμωρείται σε βαθμό κακουργήματος προτείνεται να παραπεμφθεί στο εδώλιο ο πρώην αμερικανός πράκτορας William Bazil.

Η εισαγγελική λειτουργός εισηγείται επίσης την παραπομπή σε δική για παραβίαση μυστικών της Πολιτείας κατ' εξακολούθηση για δύο υπαλλήλους της ΕΥΠ, με ηθικό αυτουργό τον πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Μιχάλη Καρχιμάκη.

Ο κ. Καρχιμάκης φέρεται να κατείχε απόρρητες αναφορές που απευθύνονταν στον πρωθυπουργό και τους αρμόδιους υπουργούς και είχαν ληφθεί από τον ίδιο με μη νόμιμο τρόπο. Υπενθυμίζεται ότι ο πρώην υπουργός ενεπλάκη ύστερα από αναφορά που υπέβαλε σε βάρος του πρώην υπάλληλος της ΕΥΠ.

Η εισαγγελέας εισηγείται την απαλλαγή του πρώην αμερικάνου πράκτορα και της συζύγου του, για το πλημμέλημα της παραβίασης απορρήτου τηλεφωνικών συνδιαλέξεων, λόγω παραγραφής.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου