Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2016

Οκτώ προσφυγόπουλα με ηπατίτιδα Α σε μια εβδομάδα στη Νέα Καβάλα



Από τον περασμένο Αύγουστο μέχρι και σήμερα εντοπίστηκαν 29 κρούσματα ηπατίτιδας Α στο κέντρο φιλοξενίας Νέας Καβάλας όπου φιλοξενούνται περί τους 1.700 πρόσφυγες και μετανάστες ενώ το τελευταίο 24ωρο εντοπίστηκαν άλλα 4 και την τελευταία εβδομάδα συνολικά 8….

Οι συνθήκες διαβίωσης στο Κέντρο Φιλοξενίας της Νέας Καβάλας του Κιλκίς είναι απαράδεκτες καθώς οι άνθρωποι έχουν στην διάθεσή τους ελάχιστες τουαλέτες και ζουν ανάμεσα σε σκουπίδια.

Ως ςκ τούτου, η νόσηση από ηπατίτιδα Α δεν εκπλήσσει τους ειδικούς που έκαναν αυτοψία προ μηνός και σημείωσαν στην έκθεσή τους ότι "στον περιβάλλοντα χώρο ενώ υπήρχαν τοποθετημένοι κάδοι απορριμμάτων αστικού τύπου διαπιστώθηκε η ύπαρξη διάσπαρτων απορριμμάτων (όπως πλαστικά μπουκάλια, πλαστικοί κενοί περιέκτες τροφίμων, χάρτινοι χυμοί και τρόφιμα) με αποτέλεσμα την υποβάθμιση του περιβάλλοντος χώρου»...


Τα 8 νέα κρούσματα ηπατίτιδας Α την τελευταία εβδομάδα αφορούν σε παιδιά ηλικίας 2 έως 13 ετών, τα οποία νοσηλεύονται στην παιδιατρική κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Κιλκίς.

Οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο Κιλκίς εκφράζουν την ανησυχία τους και για τον φιλικό αγώνα ποδοσφαίρου, που διοργανώθηκε την Παρασκευή 14/10/2016, παρουσία φιλάθλων, σε γήπεδο στη Νέα Καβάλα μεταξύ προσφύγων από την Συρία και το Ιράκ. Οι παίχτες ήταν από τα κέντρα φιλοξενίας Χέρσου και της Νέας Καβάλας. Φοβούνται τώρα εξάπλωση του προβλήματος...


Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Πηγή : iatropedia.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου