Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2016

Στις ΗΠΑ ο Κ. Μητσοτάκης, θα παρουσιάσει τις προτάσεις εξόδου από την κρίση


του Δημήτρη Γκάτσιου

Στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής βρίσκεται εδώ και λίγες ώρες ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, ανοίγοντας με το ταξίδι αυτό το νέο κύκλο παρεμβάσεων και συναντήσεων σε διεθνές επίπεδο, που έχει ως στόχο την ανάλυση των θέσεων της οδού Πειραιώς για την έξοδο από την κρίση και την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας.

Πρώτος σταθμός της παρουσίας του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, στην απέναντι όχθη του Ατλαντικού, θα είναι η Βοστόνη. Ο κ. Μητσοτάκης θα μιλήσει σε διεθνές συνέδριο που συνδιοργανώνουν αύριο και μεθαύριο το Ίδρυμα "Κωνσταντίνος Καραμανλής" και η Σχολή Fletcher του πανεπιστημίου Tufts, με θέμα "η στροφή της Ελλάδας, Λυδία λίθος για την Ευρώπη".

Ανάμεσα στις ελληνικές συμμετοχές που ξεχωρίζουν (πέραν της παρουσίας του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας) είναι αυτές του πρώην πρωθυπουργού, Λουκά Παπαδήμου, του πρώην υπουργού Οικονομίας, Γιώργου Αλογοσκούφη και του πρώην υπουργού Παιδείας, Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου, ενώ από τους εν ενεργεία βουλευτές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης το "παρών" θα δώσουν ο Κώστας Καραμανλής και η Όλγα Κεφαλογιάννη.

Κατά την παραμονή του, δε, στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, ο κ. Μητσοτάκης θα έχει σειρά επαφών με επενδυτές τόσο στη Βοστόνη, όσο και στη Νέα Υόρκη, προκειμένου να θέσει επί τάπητος τη στρατηγική της Νέας Δημοκρατίας για τη μετάβαση της χώρας στη Μετά-Μνημόνιο εποχή, αναλύοντας θέσεις, προτάσεις και οπτικές της οδού Πειραιώς για την απεμπλοκή της Ελλάδας από τα μονοπάτια της παρατεταμένης ύφεσης.

Στο εσωτερικό οικοσύστημα του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, στο μεταξύ, η ικανοποίηση από την παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Βουλή και στη συζήτηση για τα θέματα της διαφθοράς και της διαπλοκής είναι διάχυτη.

"Ο κ. Τσίπρας προσπάθησε να χρησιμοποιήσει τα ζητήματα διαφάνειας για να ξεφύγει από την δεινή πολιτική θέση όπου τον έχει οδηγήσει η αποτυχία της πολιτικής του και τα ψέματα στα οποία τη στήριξε. Μόνο που πήγε για μαλλί και βγήκε κουρεμένος. Νόμιζε ότι θα στριμώξει τη Νέα Δημοκρατία με τις χιλιοειπωμένες λασπολογικές αναφορές του και τελικά βρέθηκε να απολογείται ο ίδιος: Για τα πόθεν έσχες των υπερθεματιστών που αρνείται να φέρει στη Βουλή. Για την απόπειρα ελέγχου της ενημέρωσης με μια αδιαφανή και επιζήμια διαδικασία. Για την σκανδαλώδη υπόθεση Καλογρίτσα. Για τους χειρισμούς της Attica Bank των "κουμπάρων υπουργών". Για τον ανώνυμο μέτοχο της "Αυγής" που και χθες αρνήθηκε να κατονομάσει. Για τον πανταχού παρόντα κ. Μαντζουράνη. Για τις προνομιακές σχέσεις του με τον κ. Κουρή. Για το φιλικό στον ΣΥΡΙΖΑ και διωκόμενο από την Δικαιοσύνη καναλάρχη κ. Καραγιώργη. Για τις κυβερνητικές παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη. Ο κ. Μητσοτάκης ήταν ο μεγάλος νικητής του τετ α τετ της Ολομέλειας. Κι αυτό, διότι παρά την προσπάθειες του κ. Τσίπρα να αποφύγει τη σχετική συζήτηση, του υπενθύμισε τα ψέματα και την αποτυχία του στην οικονομία. Απάντησε σε όλα τα ζητήματα που τέθηκαν, χωρίς να διστάσει να κάνει και αυτοκριτική όπου χρειάστηκε. Κατέθεσε δώδεκα συγκεκριμένες προτάσεις για ζητήματα διαφάνειας αποδεικνύοντας ότι είναι πολιτικός που κοιτάζει στην επόμενη μέρα", τονίζουν πηγές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Για "έναν πρωθυπουργό που έχει εξαντλήσει το ρεπερτόριό του", έκανε λόγο ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κωστής Χατζηδάκης.

"Για τους πολίτες το βασικό συμπέρασμα είναι ότι έχουμε να κάνουμε με μια κυβέρνηση η οποία τα έχει κάνει θάλασσα παντού, πήγε να πιαστεί από το περιβόητο ζήτημα της διαπλοκής και εκεί φάνηκε επίσης ότι είναι μια κυβέρνηση που πρέπει να απολογηθεί χωρίς μάλιστα να έχει απαντήσεις. Είδαμε έναν πρωθυπουργό ο οποίος ολοφάνερα έχει εξαντλήσει το ρεπερτόριό του, μας είπε τα ίδια και τα ίδια και αν κάποιος μου ζητάει να κάνω πρόβλεψη για το μέλλον είναι ότι για τα συγκεκριμένα ζητήματα ο κ. Τσίπρας δεν θα ξαναμιλήσει διότι έχει από εδώ και πέρα μόνο να απολογείται. Για την Κυπριακή εταιρεία της ΑΥΓΗΣ, για τον κ. Καλογρίτσα, για την τράπεζα Αττικής, για τον κ. Καραγιώργη για μια σειρά από ζητήματα όπου μέχρι πρότινος εμφανιζόταν να έχει το ηθικό πλεονέκτημα του ΣΥΡΙΖΑ ενώ τώρα συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο", επεσήμανε (Παραπολιτικά fm) ο κ. Χατζηδάκης.



Πηγή : capital.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου