Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2016

Ο Λυκειάρχης καλύπτει την καθηγήτρια για την άθλια συμπεριφορά της στην κοπέλα με τον διαβήτη



Κώστας Βουκελάτος

Και γιατί να πιστέψουμε τον λυκειάρχη και όχι την μαθήτρια με διαβήτη;

Ο διευθυντής του Σχολείου που συνέβη το περιστατικό, Χρήστος Παρασκευόπουλος, επιβεβαίωσε ότι παρέλαβε επιστολή της Ομοσπονδίας, χαρακτηρίζοντας ταυτόχρονα ως «ψευδή και κακόβουλα» τα δημοσιεύματα που έχουν υπάρξει στο διαδίκτυο το τελευταίο 24ωρο.

Ο διευθυντής απόλυτα σίγουρος αν και δεν ήταν παρών απλά επειδή το είπε η ίδια η εγκαλούμενη καθηγήτρια, αναφέρει για το περιστατικό  :

«Η καθηγήτρια -το ξέρω και από την ίδια αλλά και το επιβεβαίωσα από μαρτυρίες των μαθητών- σε καμία περίπτωση δεν απαίτησε από τη μαθήτρια να βγει έξω, της είπε ότι θα ήταν καλύτερα να κάνει έξω τη μέτρηση. Δεν ειπώθηκε τίποτε σχετικό με ναρκωτικά, το διασταύρωσα από τους μαθητές, τους οποίους κάλεσα και ρώτησα έναν - έναν, χωριστά. Δεν έγινε τίποτε το σπουδαίο, παρά μόνο μία σύσταση στη μαθήτρια, επειδή έκανε τη μέτρηση με τρόπο επιδεικτικό» είπε χαρακτηριστικά ο διευθυντής του σχολείου.

Από αυτά που είπε και ο ίδιος ο Λυκειάρχης - Διευθυντής η ότι άλλο είναι δείχνει την άγνοια για τους πάσχοντες από παιδικό διαβήτη τύπου Ι και αυτό γιατί αναφέρει χωρίς να ντρέπεται ότι η μαθήτρια έκανε μέτρηση με επιδεικτικό τρόπο!!!

Δεν βρέθηκε κάποιος να του πει ότι για να γίνει μέτρηση η μαθήτρια αισθάνθηκε αδιαθεσία η για υπογλυκαιμία η για υπεργλυκαιμία και δεν υπάρχει τρόπος στην αγωνία της να το κρύψει!!!

Μάλιστα, πρόσθεσε πως ότι και πριν από το επίμαχο περιστατικό η γενικότερη συμπεριφορά της εν λόγω μαθήτριας μέσα στην τάξη δεν υπήρξε σωστή, καθώς και πως ποτέ δεν υπήρξε θέμα με άλλους μαθητές, οι οποίοι πάσχουν από σακχαρώδη διαβήτη.

Δηλαδή ο Λυκειάρχης η Διευθυντής η όπως αλλιώς θέλει να αποκαλείται έχει πλήρη άγνοια για τα συμπτώματα και τις ανάγκες των μαθητών που πάσχουν από παιδικό διαβήτη τύπου Ι.

«Δεν το απαγορεύσαμε σε καμία περίπτωση να κάνει την ένεση μέσα στην τάξη, ούτε εγώ, ούτε η καθηγήτριά της, η άποψή μας είναι ότι θα ήταν καλύτερα να το κάνει έξω από την τάξη. Δεν είναι το μόνο παιδί με την πάθηση αυτή. Είχαμε και άλλα παιδιά στο παρελθόν και φέτος στην Α' Λυκείου υπάρχει μαθητής με την ίδια πάθηση και δεν έχουμε κανένα ζήτημα μαζί του» τόνισε.

Και μόνο η κατάπτυστη προτροπή στην μαθήτρια να κάνει την ένεση ινσουλίνης εκτός τάξης δείχνει ότι και ο Λυκειάρχης και η καθηγήτρια μόνο παιδαγωγοί δεν είναι και είναι ακατάλληλη για τις θέσεις τους ΔΕΝ ΠΡΟΤΡΕΠΕΙΣ ΕΝΑ ΜΑΘΗΤΗ ΜΕ ΔΙΑΒΗΤΗ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΕΝΕΣΗ ΚΡΥΦΑ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΑΠΟΜΟΝΩΝΕΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ τι δεν καταλαβαίνουν; Απλά δεν φρόντισε κάποιος να τους ενημερώσει και επιδυκνείουν ρατσισμό.

Σύμφωνα με τον διευθυντή του σχολείου, η μαθήτρια, μετά την καταγγελία, συνεχίζει να παρακολουθεί κανονικά τα μαθήματα και να κάνει τις μετρήσεις σακχάρου μέσα στην τάξη, «πιο διακριτικά, όμως, χωρίς να επιζητεί την προσοχή των συμμαθητών και καθηγητών της».

Κάποιος πρέπει να εξηγήσεις στους αμαθείς απαράδεκτους εκπαιδευτικούς του συγκεκριμένου σχολείου και ευτυχώς είναι πολύ λίγοι σαν και αυτούς σε ολόκληρη την Ελλάδα ότι δεν προτρέπουμε τους πάσχοντες να κάνουν μετρήσεις και ενέσεις διακριτικά όπως αναφέρουμε ποιο πάνω γιατί τότε τους απομονώνουμε κοινωνικά και καλύτερα να μην το κάνουν σύστημα αυτό γιατί εγκληματούν!!

Η ντροπή και το αίσχος συνεχίζεται δυστυχώς και δεν έχει ακούσει κανένας ένα συγνώμη.

Περιμένουμε την παραδειγματική τιμωρία της εκπαιδευτικού και ίσως και του Λυκειάρχη που ακολούθησε με τις απαράδεκτες δηλώσεις του.


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου