Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2016

Κ. Μητσοτάκης: Μην διανοηθείτε να επαναφέρετε την πραξικοπηματική τροπολογία Παππά



Χρησιμοποιώντας για πρώτη φορά από την εκλογή του στην ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας φράσεις δραματικές για να περιγράψει τη διαμορφωθείσα σε όλα τα μέτωπα κατάσταση στη χώρα επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και Ανεξάρτητων Ελλήνων, ο κ. Μητσοτάκης κάλεσε από το βήμα της Βουλής του πολίτες σε δημοκρατική εγρήγορση, επισημαίνοντας σε τόνους ιδιαίτερα υψηλούς και συνάμα εμφατικούς πως η ανάγκη για πολιτική αλλαγή στη χώρα καθίσταται πλέον αδήριτη.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, στην παρέμβασή του από το βήμα της Ολομέλειας, λίγες ώρες μετά την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, που έκρινε κατ' αρχήν παραδεκτές τις προσφυγές των τηλεοπτικών καναλιών κατά του περιλάλητου νόμου Παππά, κινήθηκε σε τέμπο δριμύτατου "κατηγορώ” κατά του Μεγάρου Μαξίμου, αλλά και του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε λόγο για "εξουσία που χωρίς καμία αναστολή” στέκεται απέναντι σε όσους της αντιστέκονται ως ηθικό αντίβαρο, τονίζοντας πως η στάση της οδού Πειραιώς στο ζήτημα της συγκρότησης του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης ήταν, είναι και θα παραμείνει ξεκάθαρη. Βάλαμε μία και μόνη προϋπόθεση. Την αποκατάσταση συνταγματικής νομιμότητας. Την ακύρωση του νόμου Παππά και την αποκατάσταση των αρμοδιοτήτων που η ίδια η κυβέρνηση υφάρπαξε από το ΕΣΡ. Θα αναμένουμε την οριστική απόφαση του Δικαστηρίου και εφόσον κριθεί ο νόμος αντισυνταγματικός, τότε η κυβέρνηση θα έχει μία και μόνη επιλογή. Να επιστρέψει τις αρμοδιότητες στην ανεξάρτητη αρχή και να καταργήσει τον περιορισμό του αριθμού των αδειών”, τόνισε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, σημειώνοντας πως η γαλάζια παράταξη θα προστατεύσει το κύρος και την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης.

Η όλη δομή της παρέμβασης του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης από το βήμα της Βουλής κινήθηκε σε ένα πλαίσιο ασφυκτικού πρεσαρίσματος έναντι της κυβερνητικής οπτικής. Ο κ. Μητσοτάκης, που έκανε λόγο για κρίση Δημοκρατίας και πρωτοφανή θεσμικό εκφυλισμό, με αφορμή τα όσα έλαβαν χώρα πριν την κρίσιμη διάσκεψη της ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας, μίλησε για μία κυβέρνηση που "ακολουθεί ακραίες μεθόδους, οι οποίες υπονομεύουν την ποιότητα Δημοκρατίας”, συμπληρώνοντας πως τις τελευταίες ώρες "ζήσαμε μεθοδεύσεις που παραπέμπουν σε παρακράτος ανομίας και όχι σε κράτος δικαίου”.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας χαρακτήρισε τη Δικαιοσύνη ως το τελευταίο ανάχωμα στον αυταρχισμό της εκτελεστικής εξουσίας, ενώ εστιάζοντας στα των χθεσινοβραδινών εξελίξεων, χαρακτήρισε την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας ως μία εξέλιξη που έρχεται να δικαιώσει με τον τρόπο της τη θέση της οδού Πειραιώς, όπως αυτή εκφράστηκε από την πρώτη στιγμή. "Δεν έπρεπε η κυβέρνηση να προχωρήσει τη διαδικασία πριν το ανώτατο δικαστήριο κρίνει την ουσία του νόμου Παππά. Προειδοποιώ την κυβέρνηση να μη ρίχνει λάδι στη φωτιά. Να αφήσει τη Δικαιοσύνη να πάρει την απόφασή της ανεπηρέαστη”, ήταν η χαρακτηριστική αναφορά του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης. "Η άμεση αντίδραση της αντιπολίτευσης και των πολιτών έχει σταματήσει τα σχέδια του κ. Τσίπρα και του κ. Παππά για το κλείσιμο των καναλιών εντός πέντε ημερών. Και δε φαντάζομαι να διανοηθείτε να επαναφέρεται την πραξικοπηματική τροπολογία του υπουργού Επικρατείας”, τόνισε ο κ. Μητσοτάκης. 

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, αφού έστειλε σαφέστατο μήνυμα προς το Μέγαρο Μαξίμου πως το "μαύρο στην ενημέρωση και στην πολυφωνία δε θα περάσει”, διεμήνυσε πως η γαλάζια παράταξη διαχρονικά υποστηρίζει τη λειτουργία των ανεξάρτητων αρχών, μακριά από παρεμβάσεις. "Θέλουμε ισχυρές ανεξάρτητες αρχές, με αρμοδιότητες που προβλέπονται στο Σύνταγμα. Όχι μαριονέτες. Δεν αρνούμαστε εμείς τα πάντα, όπως κάνατε εσείς του ΣΥΡΙΖΑ. Επειδή υπερασπιζόμαστε τις Ανεξάρτητες Αρχές απαιτούμε την επιστροφή στο ΕΣΡ των αρμοδιοτήτων του. Η κυβέρνηση δεν ενδιαφέρεται για συναίνεση. Συνενόχους ψάχνει”, σημείωσε και κάλεσε τους πολίτες σε δημοκρατική εγρήγορση. "Η πατρίδα μας δεν αντέχει άλλη υπονόμευση των θεσμών. Δεν αντέχει άλλη καταρράκωση της διεθνούς της αξιοπιστίας. Η κυβέρνηση δεν μπορεί να προσφέρει στους πολίτες μια καλύτερη προοπτική. Δεν μπορεί καν να διεκδικήσει αυτά που η χώρα χρειάζεται για να βγει από την κρίση…Κάθε μέρα που περνά, καθιστά πιο δύσκολη την ανάταξη της χώρας. Για αυτό και η πολιτική αλλαγή είναι σήμερα περισσότερο επιβεβλημένη, παρά ποτέ. Για να κάνουμε μία νέα αρχή. Για να επουλώσουμε τα βαθιά τραύματα της πρώτης φοράς ΣΥΡΙΖΑ το συντομότερο δυνατόν. Για να ατενίσουμε το μέλλον και πάλι με αυτοπεποίθηση και αισιοδοξία. Πριν από 2 χρόνια, κυριάρχησε η άποψη ότι τα πράγματα στη χώρα δεν μπορούσαν να γίνουν χειρότερα. Δυστυχώς, όμως έγιναν. Και σήμερα, ο κ. Τσίπρας προσθέτει στη βαριά οικονομική κρίση, που ο ίδιος προκάλεσε μεθοδεύσεις που υπονομεύουν τους δημοκρατικούς θεσμούς και δυναμιτίζουν το πολιτικό κλίμα. Μεθοδεύσεις που διχάζουν την κοινωνία. Θέλω να απευθυνθώ σε όλες τις Ελληνίδες και σε όλους τους Έλληνες. Μπορούμε να τα καταφέρουμε. Μπορούμε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας. Με σκληρή δουλειά, με δίκαιη κατανομή των βαρών αλλά και των ευκαιριών. Αλλά κυρίως με μια εύρωστη και δυνατή Δημοκρατία που θα σέβεται το Κράτος Δικαίου. Και για τη Νέα Δημοκρατία, σας προειδοποιούμε κύριοι της κυβέρνησης, αυτή η τελευταία προϋπόθεση είναι μη διαπραγματεύσιμη”, τόνισε ο κ. Μητσοτάκης. 


Πηγή : capital.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου