Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2016

Ντ. Μπακογιάννη: Η ΝΔ έπρεπε να ρυθμίσει το τηλεοπτικό τοπίο, δεν δέχεται τις δικαιολογίες της κυβέρνησης για την μείωση των αριθμών των καναλιών.

Φωτό : ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ - Eurokinissi


«Η αντίστροφη μέτρηση για την κυβέρνηση έχει ξεκινήσει». Αυτό εκτιμά η βουλευτής και συντονίστρια Εξωτερικών και Άμυνας της Νέας Δημοκρατίας, Ντόρα Μπακογιάννη.

Σε συνέντευξή της στη Real News, η κ. Μπακογιάννη προσάπτει στην κυβέρνηση «φασιστοειδή αντίληψη» εξηγώντας πως η στάση όποιος δεν είναι μαζί μας είναι εχθρός μας «είχε να εμφανιστεί στην ελληνική πολιτική σκηνή από τη δεκαετία του '80».

Η ίδια απορρίπτει όλα τα σενάρια περί οικουμενικής κυβέρνησης καθώς όπως χαρακτηριστικά λέει: «δεν υπάρχουν περιθώρια για τη συγκρότηση οικουμενικής κυβέρνησης με ένα κόμμα που θεωρεί ότι οι πολίτες που ψήφισαν ΝΑΙ στο δημοψήφισμα πρέπει να πληρώσουν και μεγαλύτερους φόρους» .

Παραδέχεται πως η Νέα Δημοκρατία θα έπρεπε να έχει επέμβει και να ρυθμίσει το τηλεοπτικό τοπίο στο παρελθόν, όμως δεν δέχεται τις δικαιολογίες της κυβέρνησης για την μείωση των αριθμών των καναλιών.

«Τα 260 εκατ. που θα εισπράξει από τους τέσσερις υπερθεματιστές, θα μπορούσε να τα εισπράξει το κράτος από την αδειοδότηση μεγαλύτερου αριθμού τηλεοπτικών σταθμών, αν ο στόχος τους δεν ήταν ο έλεγχος της ενημέρωσης».

Αποκλείει την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους άμεσα, λέγοντας πως «αποκλείεται ο Σόιμπλε να πάει στο γερμανικό Κοινοβούλιο με πρόταση ρύθμισης του χρέους, πριν τις γερμανικές εκλογές».

Ολοκληρώνοντας ψέγει τον πρωθυπουργό για τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας περί αιτήματος προς τον Ρώσο πρόεδρο Πούτιν για τύπωμα νομίσματος και ζητά να συγκληθεί άμεσα το Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής με αντικείμενο την αποκάλυψη όσων ειπώθηκαν στο πρόσφατο ραντεβού Τσίπρα – Ερντογάν.



Πηγή : cnn.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου