Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2016

Συγκλονιστική ανακάλυψη: Ο Πήλινος Στρατός στην Κίνα φτιάχτηκε από Αρχαίους Έλληνες



Μια νέα έρευνα που ισχυρίζεται ότι ο «στρατός από τερακότα», γνωστός και ως «πήλινος στρατός», κατασκευάστηκε με την έμπνευση και τη συνδρομή Αρχαίων Ελλήνων, φέρνει τα πάνω-κάτω στον κόσμο της αρχαιολογίας, σύμφωνα με νέο ντοκιμαντέρ του BBC που θα προβληθεί σύντομα.

Όμως οι αποκαλύψεις δεν σταματούν εκεί. 

Σύμφωνα με αρχαιολόγους, έλληνες τεχνίτες ενδέχεται να μύησαν τους Κινέζους στα μυστικά της γλυπτικής και να εκπαίδευσαν τους ντόπιους τουλάχιστον από τον τρίτο αιώνα π.Χ., ανατρέποντας τη θεωρία ότι πρώτος Ευρωπαίος που ταξίδεψε στην Κίνα ήταν ο Μάρκο Πόλο τον 13ο αιώνα μ.Χ.


«Έχουμε πλέον αποδείξεις ότι υπήρχε στενή επαφή μεταξύ του Πρώτου Αυτοκράτορα της Κίνας και της Δύσης, πολύ πριν το επίσημο άνοιγμα του «Δρόμου του Μεταξιού», δήλωσε ο γνωστός αρχαιολόγος Li Xiuzhen του Μουσείου του Αυτοκράτορα Qin Shi Huang.

Μια ξεχωριστή μελέτη παρουσιάζει τα ευρήματα μιτοχονδριακού DNA από την Ευρώπη σε διάφορες τοποθεσίες στη δυτική επαρχία Xinjiang της Κίνας, γεγονός που υποδηλώνει ότι Δυτικοί εγκαταστάθηκαν, έζησαν και πέθαναν εκεί, πριν και κατά τη διάρκεια της ηγεμονίας του Πρώτου Αυτοκράτορα.

Υπενθυμίζεται, ότι ο Πήλινος Στρατός, αποτελούμενος από 8.000 αγάλματα, ανακαλύφθηκε το 1974 από αγρότες, θαμμένος κάτω από την επιφάνεια του εδάφους, σε απόσταση περίπου ενός χιλιομέτρου από τον τάφο του Πρώτου αυτοκράτορα της Κίνας, Qin Shi Huang.



Ωστόσο, δεν υπήρχε ανάλογη γλυπτική παράδοση αγαλμάτων σε ανθρώπινο μέγεθος στην Κίνα, πριν τη δημιουργία του τάφου. Όλα τα αγάλματα προγενεστέρων αιώνων που εντοπίστηκαν σε αρχαιολογικές ανασκαφές στην Κίνα, ήταν απλά ειδώλια ύψους περίπου 20 εκατοστών.

Για να εξηγήσει πώς μια τέτοια τεράστια αλλαγή στην ικανότητα και το στυλ θα μπορούσε να έχει συμβεί, ο Δρ Xiuzhen προτάσσει το επιχείρημα ότι η επιρροή πρέπει να προήλθε από χώρες εκτός Κίνας.

«Πλέον θεωρούμε δεδομένο ότι ο Πήλινος Στρατός, οι Ακροβάτες και τα χάλκινα γλυπτά που βρέθηκαν στο χώρο των ανασκαφών έχουν εμπνευστεί από τα αρχαία ελληνικά γλυπτά και την αρχαία ελληνική τέχνη», δήλωσε σχετικά.



Παράλληλα, ο καθηγητής Lukas Nickel του Πανεπιστημίου της Βιέννης, δηλώνει σχετικά ότι τα αγάλματα των ακροβατών τσίρκου που ανακαλύφθηκαν πρόσφατα στον τάφο του Πρώτου αυτοκράτορα ενισχύουν αυτή τη θεωρία.

Επίσης, διατείνει ότι ο Πρώτος Αυτοκράτορας είχε επηρεαστεί από την άφιξη των ελληνικών αγαλμάτων στην Κεντρική Ασία κατά τη διάρκεια του αιώνα μετά την έλευση του Μεγάλου Αλεξάνδρου, ο οποίος πέθανε το 323 π.Χ.

«Φαντάζομαι ότι ένας Έλληνας γλύπτης βρισκόταν στο χώρο του εργοταξίου επιβλέποντας την εξέλιξη του εγχειρήματος και δίνοντας οδηγίες στο ντόπιους γλύπτες», επισήμανε.

Νέα δεδομένα αποδεικνύουν ότι το συγκρότημα του τάφου του Πρώτου Αυτοκράτορα ήταν πολύ μεγαλύτερο από ό,τι αρχικά πιστευόταν και 200 φορές μεγαλύτερο από την Κοιλάδα των Βασιλέων στην Αίγυπτο.

Επίσης, περιλαμβάνει τα ακρωτηριασμένα κατάλοιπα γυναικών, οι οποίες πιθανόν ήταν υψηλόβαθμες παλλακίδες του αυτοκράτορα, καθώς και το κρανίο άνδρα στο οποίο είχε σφηνωθεί βέλος.

Το κρανίο πιστεύεται ότι ανήκει στον γιο του Πρώτου Αυτοκράτορα, ο οποίος θεωρείται ότι σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια μάχης για την εξουσία μετά τον θάνατο του αυτοκράτορα.




Πηγή : newsbomb.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου