Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2016

Οδηγός παρέσυρε πρόσφυγες στο Ωραιόκαστρο, νεκροί μια γυναίκα και ένα παιδί



Μια γυναίκα και ένα παιδί έχασαν τη ζωή τους, ενώ ακόμη ένα παιδί τραυματίστηκε, όταν παρασύρθηκαν από διερχόμενο ΙΧ, έξω από το κέντρο προσφύγων στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης. Στο κέντρο επικράτησε ένταση και πρόσφυγες πυρπόλησαν το ΙΧ. Αστυνομικοί, που έσπευσαν στο σημείο, φυγάδευσαν τον 76χρονο οδηγό, ο οποίος κρατείται.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, στις 20:30 την Κυριακή, υπό άγνωστες συνθήκες, ΙΧ παρέσυρε τρεις πρόσφυγες, μια γυναίκα και δύο παιδιά, ένα αγόρι κι ένα κορίτσι, έξω από το κέντρο φιλοξενίας Φέσσα. 

Η γυναίκα και το αγόρι, που εκτιμάται ότι είναι το παιδί της, εξέπνευσαν επί τόπου, ενώ το κορίτσι, μεταφέρθηκε στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με την πρώτη εκτίμηση από το ΕΚΑΒ, το τραυματισμένο παιδί δεν φαίνεται να διατρέχει κίνδυνο.

Αλλοι πρόσφυγες που είδαν το τροχαίο, ξεσηκώθηκαν και επικράτησε ένταση. Κάποιοι βγήκαν από το κέντρο και έκαψαν το ΙΧ, ενώ κυνήγησαν τον οδηγό.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι αστυνομικοί που έσπευσαν στο σημείο, φυγάδευσαν τον 76χρονο οδηγό, ο οποίος συνελήφθη και κρατείται στο Α’ Τμήμα Τροχαία Θεσσαλονίκης για πρόκληση θανάσιμου τραυματισμού. Για τις συνθήκες του δυστυχήματος διενεργείται προανάκριση.

Η Πυροσβεστική επιβεβαίωσε ότι το όχημα κάηκε ολοσχερώς, όπως και κάποιοι κάδοι σε κοντινή απόσταση.




Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου