Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2016

Σκληρή ανακοίνωση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων για τις δηλώσεις Γεροβασίλη



Πυρ ομαδόν από τις δικαστικές ενώσεις για την πρωτοφανή επίθεση που εξαπέλυσε η κυβερνητική εκπρόσωπος Ολγα Γεροβασίλη κατά του Συμβουλίου της Επικρατείας, μετά την απόφασή του να κηρύξει αντισυνταγματικό τον νόμο της κυβέρνησης για τις τηλεοπτικές άδειες.

Η Ενωση των Δικαστών του Συμβουλίου της Επικρατείας υπενθυμίζει, όπως αναφέρει, τα αυτονόητα, τονίζοντας τη βασική διάταξη, άρθρο 1 του Συντάγματος που προβλέπει τη λειτουργία του Συμβουλίου της Επικρατείας «που πηγάζει από το λαό και ασκείται σύμφωνα με το Σύνταγμα».

Με ανάλογης έντασης σκληρή ανακοίνωση τοποθετήθηκε για τις δηλώσεις Γεροβασίλη η Ενωση Δικαστών και Εισαγγελέων, αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι «μια Δικαιοσύνη προς άλλη κατεύθυνση θα ήταν επικίνδυνη για τη δημοκρατία μας και το κράτος δικαίου. Παράλληλα με αφορμή τις συγκεκριμένες δηλώσεις αλλά και τοποθετήσεις άλλων κυβερνητικών παραγόντων, το κλίμα σήμερα στη δικαιοσύνη είναι βαρύ και οι αντιδράσεις των δικαστών έντονες, κυρίως στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Τοποθετήσεις όπως τα περί «δικαστικού πραξικοπήματος» από τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας κ. Πολάκη, έχουν προκαλέσει αντιδράσεις στους δικαστές, οι οποίοι αδυνατούν να κατανοήσουν τη σκοπιμότητα και το μέγεθος της επιθέσεως κατά του δικαστηρίου καθώς και την αμφισβήτηση της συνταγματικής του υπόστασης να κρίνει τη συνταγματικότητα των νόμων.

Επισυνάπτονται ολόκληρες οι ανακοινώσεις των δικαστικών Ενώσεων.






Ιωάννα Μάνδρου
Πηγή : kathimerini.gr 


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου