Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2016

Εξελίσσεται σε πάρα πολύ επικίνδυνος ο σουλτάνος Ερντογάν



Ασταμάτητος ο σουλτάνος  συνεχίζει τις προκλητικές δηλώσεις και εγείρει ξανά θέμα  συνόρων.

Τελικά το Ισλάμ έχει τα ίδια όνειρα η ISIS τζιχαντιστές είναι η ο σουλτάνος Ερντογάν είναι και οι δύο οραματίζονται ισλαμικά χαλιφάτα σε τεράστια έκταση και είναι έτοιμοι να πνίξουν στο αίμα όποιον τολμήσει να τους αντισταθεί.

Σε νέα του ομιλία ο επικίνδυνος σουλτάνος της Τουρκίας  εγείρει ξανά θέμα συνόρων και κάνει έμμεση αναφορά ακόμη και στη Θεσσαλονίκη.   

Σχολιάζοντας ο Ερντογάν τις δηλώσεις του πρωθυπουργού του Ιράκ, Χάιντερ αλ Αμπάντι, ο οποίος αρνήθηκε να δεχτεί τη συνδρομή τουρκικών δυνάμεων στη μάχη για την εκδίωξη των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους από τη Μοσούλη, είπε με έντονο ύφος :   

«Κάποιοι αδαείς έρχονται και λένε τι σχέση έχετε εσείς με το Ιράκ; Αυτή η γεωγραφία για την οποία μιλάμε σήμερα είναι μέρος της ψυχής μας. Μπορούμε να πούμε πως δεχτήκαμε τα σημερινά σύνορα, τις εδαφικές απώλειες, λόγω των συνεχόμενων πολέμων για να πάρουμε μια ανάσα...Δεν πρέπει να ξεχνάμε, ότι τα εδάφη στα οποία γεννήθηκαν και μεγάλωσαν ηγετικές μορφές, που ίδρυσαν το σημερινό κράτος, έμειναν εκτός των συνόρων του νέου κράτους. Ξέρετε πού και τι εννοώ», κάνοντας έμμεση αναφορά στον Κεμάλ και τη Θεσσαλονίκη.   

Και για λειάνει λίγο την νέα του πρόκληση είπε:   «Ακόμη και αν αυτό πλακώνει την καρδιά μας, σεβόμαστε τα γεωγραφικά σύνορα όλων των χωρών».  


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου