Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2016

«Επικίνδυνη» η εκλογή Τραμπ, δηλώνει κορυφαίος αξιωματούχος του ΟΗΕ



«Εάν ο Ντόναλντ Τραμπ εκλεγεί, στη βάση του τι έχει ήδη πει και εκτός κι αν αυτό αλλάξει, νομίζω ότι θα ήταν πέραν πάσης αμφιβολίας επικίνδυνο από διεθνή σκοπιά», δήλωσε ο Ύπατος Αρμοστής των Ηνωμένων Εθνών για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, σε μία σπάνια παρέμβαση στην αμερικανική πολιτική, λιγότερο από ένα μήνα πριν τις εκλογές του Νοεμβρίου.

Τυχόν εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ στην προεδρία των Ηνωμένων Πολιτειών θα ήταν «επικίνδυνη από διεθνή σκοπιά», ειδικά υπό το πρίσμα των δηλώσεών του για βασανιστήρια, δήλωσε ο κορυφαίος αξιωματούχος των Ηνωμένων Εθνών για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.

Σε μία σπάνια παρέμβαση στην αμερικανική πολιτική σκηνή, 27 μέρες πριν τις εκλογές του Νοεμβρίου, ο Ύπατος Αρμοστής Ζεΐντ Ραάντ αλ-Χουσεΐν χαρακτήρισε «βαθιά ανησυχητικά» τα σχόλια του Ρεπουμπλικάνου υποψήφιου για βασανιστήρια και «ευάλωτους ανθρώπους».

Ο κ. Τραμπ έχει δηλώσει ότι ύποπτοι τρομοκράτες θα έπρεπε να υφίστανται κάποιες μορφές εικονικού πνιγμού (waterboarding) επειδή τους αξίζει, ακόμα κι αν ο βασανισμός δεν θα αποφέρει χρήσιμες πληροφορίες.

Ο κ. αλ-Χουσεΐν επισήμανε ακόμα ότι δεν προτίθεται να αποκλιμακώσει την κριτική του όσον αφορά «λαϊκιστές και δημαγωγούς», στον απόηχο της δήλωσης του ρώσου πρεσβευτή στον ΟΗΕ ότι δεν θα πρέπει να επικρίνει αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων.



Πηγή: skai.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου