Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2016

Επιμένει να μην αλλάζει τον νόμο Παππά η κυβέρνηση σαμποτάρωντας την συνεδρίαση της Δευτέρας για το ΕΣΡ




Επιμένει η κυβέρνηση να μην καταργεί τον νόμο Παππά, ο οποίος έχει κριθεί αντισυνταγματικός μην αφήνοντας κανένα περιθώριο για βελτίωση, με αποτέλεσμα να σαμποτάρει από μόνη της την συγκρότηση του νέου ΕΣΡ.

Η κυβέρνηση ηττημένη και ντροπιασμένη όρισε για τη Δευτέρα τη συνεδρίαση της διάσκεψης των προέδρων της Βουλής για τη συγκρότηση του νέου ΕΣΡ. κατόπιν παρέμβασης του Αλέξη Τσίπρα που συγκάλεσε σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου με αποκλειστικό θέμα το πρόβλημα των τηλεοπτικών αδειών.

Στόχος του Μεγάρου Μαξίμου είναι να πιέσει τη ΝΔ προκειμένου να συγκροτηθεί το ΕΣΡ ώστε στη συνέχεια να ορίσει η ίδια τους κανόνες του παιχνιδιού, με τη νέα της νομοθετική πρωτοβουλία. Ή να μπορεί να επικαλεστεί ενώπιον της κοινής γνώμης ότι την πολεμούν τα συμφέροντα που θέλουν να ρίξουν την εκλεγμένη κυβέρνηση.

Ο Τσίπρας εκτοξεύει απλά κατηγορίες για να παραπλανήσει ενώ θα μπορούσε να ακυρώσει άμεσα τον αντισυνταγματικό με την βούλα νόμο Παππά και να εκχωρήσει νομοθετικά της αρμοδιότητες στο ΕΣΡ οπότε να γίνει η διαδικασία της εκλογής των νέων μελών ομαλά.

Έτσι λοιπόν φαίνεται ότι το παιχνίδι της κυβέρνησης συνεχίζεται σε βάρος της νομιμότητας και του Συντάγματος.


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου