Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2016

Τα καραγκιοζιλίκια του Σουλτάνου συνεχίζονται παρουσιάζοντας την Κρήτη Τουρκική



Διαβάζουμε στο enikos.gr για την ξεφτίλα και την κατρακύλα του σουλτάνου της Τουρκίας, ένα επικίνδυνο άνθρωπο που όταν δεν στήνει πραξικοπήματα για να κάνει τις διώξεις και τις εκκαθαρίσεις που θέλει φαντάζεται σενάρια θίγοντας τα εθνικά συμφέροντα γειτονικών κρατών απλά για να προκαλέσει όπως κάνουν όλοι οι δικτάτορες.

Το ρεπορτάζ : 

Προκλητικό δημοσίευμα φιλοξενείται σήμερα στην τουρκική εφημερίδα, Star, σχετικά με τα σύνορα που θα είχε η Τουρκία εάν δεν ίσχυε η Συνθήκη της Λωζάννης.

Συγκεκριμένα, η εφημερίδα, η οποία θεωρείται φίλα προσκειμένη στον Πρόεδρο της χώρας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, δημοσιεύει έναν χάρτη, όπου η Θεσσαλονίκη, η Χαλκιδική, η Θράκη, η Κρήτη, η Κύπρος και πολλά από τα νησιά του Αιγαίου είναι τουρκικά και όχι ελληνικά.

Και αυτός ο χάρτης δημιουργήθηκε με αφορμή το γεγονός ότι οι Τούρκοι είχαν κυριαρχικά δικαιώματα και στο Χαλέπι της Συρίας. Μία πόλη, που ήταν η τρίτη μεγαλύτερη της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας και την έχασαν μετά τη Συνθήκη της Άγκυρας, όπως και τη Μοσούλη. Όπως υπογραμμίζεται στο ρεπορτάζ, θα μπορούσαν, ενδεχομένως, να αποφευχθούν πολλά από όσα γίνονται σήμερα στο Χαλέπι και τη Μοσούλη, αν οι πόλεις ήταν τουρκικές.




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου