Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2016

Νοσοκομείο αρνείται να χορηγήσει σε ασθενή φάρμακο επειδή είναι ακριβό



Το Νοσοκομείο Αφροδισίων και Δερματικών Νόσων Αθήνας «Ανδρέας Συγγρός» αρνείται να χορηγήσει σε 40χρονο νοσηλευόμενο ασθενή φάρμακα για την συνέχιση της θεραπείας του, με το αιτιολογικό ότι είναι ακριβά, σύμφωνα με καταγγελία του Κοινωνικού Ιατρείου-Φαρμακείου Βύρωνα. 

Ο άνδρας νοσηλεύεται εδώ και περίπου έναν μήνα στο νοσοκομείο και σύμφωνα με όσα καταγγέλλονται, η αρμόδια κλινική ζήτησε από τον ίδιο τον ασθενή να καλύψει το κόστος αγοράς φαρμάκου που στοιχίζει περίπου 272 ευρώ, με το αιτιολογικό ότι είναι ακριβό και το νοσοκομείο δεν έχει λεφτά να το αγοράσει. 

Μάλιστα, εξέδωσε ηλεκτρονική συνταγή και αξίωσε από τον ασθενή να αγοράσει το σκεύασμα, γεγονός που έρχεται σε αντίθεση με το γεγονός ότι τα νοσοκομεία υποχρεούνται να καλύπτουν πλήρως τις ανάγκες των νοσηλευόμενων ασθενών τους. 

Το Κοινωνικό Ιατρείο-Φαρμακείο Βύρωνα διευκρινίζει ότι ο ασθενής είναι εδώ και πέντε χρόνια άνεργος, άρα και ανασφάλιστος, και θα πρέπει να τύχει της κάλυψης του νόμου περί ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης των ανασφάλιστων που ετέθη πρόσφατα σε εφαρμογή. 

Προς αποκατάσταση της νομιμότητας, εθελοντές του κοινωνικού ιατρείου επικοινώνησαν με την γραμματεία της διοίκησης του νοσοκομείου, προκειμένου να συζητήσουν το θέμα με την διοικήτρια Χριστίνα Αντωνίου, αλλά αυτό δεν κατέστη εφικτό, καθώς απουσίαζε λόγω ασθένειας.

Το Κοινωνικό Ιατρείο-Φαρμακείο Βύρωνα απαιτεί από την κυβέρνηση και την ηγεσία του υπουργείου Υγείας να αποκαταστήσει τα δικαιώματα του ασθενούς, ώστε να αποκτήσει το ταχύτερο δυνατό πλήρη πρόσβαση στην αναγκαία για το πρόβλημα υγείας του θεραπεία. 




Μαίρη Μπιμπή
health.in.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου