Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2016

Απέτυχε ο Φίλης : Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο το απόγευμα για τα προβλήματα στα δημόσια σχολεία





Διαβάζουμε στο iefimerida.gr για τον αναβρασμό που υπάρχει στην παιδεία

Σε πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο το απόγευμα της Τρίτης στα Προπύλαια καλούν ΟΛΜΕ και ΔΟΕ για τα προβλήματα στα δημόσια σχολεία.

Το συλλαλητήριο έχει προγραμματιστεί για τις 6:00 στα Προπύλαια. Δάσκαλοι και καθηγητές ζητούν την απόσυρση των αλλαγών στη λειτουργία των ολοήμερων νηπιαγωγείων και δημοτικών σχολείων και τη μη εφαρμογή των πορισμάτων της επιτροπής Λιάκου.

Συγκεκριμένα ΔΟΕ και ΟΛΜΕ αναφέρουν: «Για 7η συνεχή σχολική χρονιά η εκπαίδευση βρίσκεται σε καθεστώς μηδενικών διορισμών, ενώ ταυτόχρονα η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας προχωρά σε μεγάλες μειώσεις προσλήψεων αναπληρωτών, οδηγώντας χιλιάδες συναδέλφους στην ανεργία. Στα πλαίσια της εξοικονόμησης προσωπικού προχώρησε στην αλλαγή ωρολογίων προγραμμάτων στο Γυμνάσιο, στην συγχώνευση τομέων μεταξύ σχολείων, στην μη έγκριση ολιγομελών τμημάτων τομέων και ειδικοτήτων στα ΕΠΑΛ, στις Ομάδες Προσανατολισμού στα ΓΕΛ.

»Ταυτόχρονα κατήργησε τους υπεύθυνους εργαστηρίων, έκανε συνεχείς αλλαγές αναθέσεων μαθημάτων. Μόλις στα μέσα του Σεπτέμβρη δόθηκε νέα εντολή για τη δημιουργία τμημάτων ξενόγλωσσων μαθημάτων χωρίς να λαμβάνεται υπόψη το επίπεδο της γλωσσομάθειας, ενώ αφαιρέθηκε από τους εκπαιδευτικούς της Πληροφορικής η δίωρη υποστήριξη των ερευνητικών εργασιών, δημιουργώντας νέες “δεξαμενές” πλεοναζόντων εκπαιδευτικών».

Οι δύο ενώσεις τονίζουν ότι αγωνίζονται για:

Ενιαίο 12χρονο υποχρεωτικό δημόσιο σχολείο και δίχρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή.

Μόνιμους μαζικούς διορισμούς για την κάλυψη των πραγματικών κενών στα σχολεία.

Άμεση πρόσληψη αναπληρωτών σε μία φάση σε όλα τα λειτουργικά κενά.

Καμιά απόλυση αναπληρωτή.

Γενναία αύξηση της χρηματοδότησης για τις λειτουργικές δαπάνες των σχολείων.

Στήριξη της Ειδικής αγωγής.

Καμία συγχώνευση, κατάργηση σχολείων και τμημάτων. Διεκδικούμε 20 μαθητές στο τμήμα, 15 στις ομάδες προσανατολισμού και 10 στα εργαστήρια. Απόσυρση των εγκυκλίων για τις προϋποθέσεις λειτουργίας Ο.Π για τα ΓΕΛ. και των τμημάτων γενικής παιδείας τομέων και ειδικοτήτων των ΕΠΑΛ.

Επαναφορά του διδακτικού ωραρίου στα προ του 2013 επίπεδα.
Επαναφορά της μείωσης του ωραρίου των υπευθύνων στα εργαστήρια φυσικών επιστημών και πληροφορικής.
Ανατροπή της πολιτικής κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ με μαζικούς κοινωνικούς αγώνες.

Για να διευκολυνθεί η συμμετοχή των καθηγητών στο συλλαλητήριο, το ΔΣ της ΟΛΜΕ κήρυξε 3ωρη στάση εργασίας για τα απογευματινά και εσπερινά σχολεία (από 5μμ έως 8μμ).

Την ερχόμενη Δευτέρα θα απεργήσουν οι διοικητικοί υπάλληλοι των ΑΕΙ, με βάση την απόφαση της Ομοσπονδίας Διοικητικού Προσωπικού Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Η ομοσπονδία ζητεί να απαλλαγούν οι διοικητικοί υπάλληλοι που διώκονται δικαστικά επειδή μετείχαν σε απεργία (στις 25/26 Νοεμβρίου 2013, κατά τη διάρκεια των απεργιών στα ΑΕΙ κατά της διαθεσιμότητας διοικητικών υπαλλήλων), που κρίθηκε παράνομη για τυπικούς λόγους αλλά όχι καταχρηστική.






0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου