Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2016

Ισχυρός σεισμός 6,4 Ρίχτερ στην κεντρική Ιταλία




Νέα ισχυρή σεισμική δόνηση σημειώθηκε στην κεντρική Ιταλία, μεγέθους 6,4 βαθμών ενώ λίγη ώρα νωρίτερα ένας άλλος σεισμός μεγέθους 5,4 βαθμών είχε πλήξει την ίδια περιοχή.

Μέχρι στιγμής, ενας ηλικιωμένος άνδρας που υπέστη ανακοπή καρδιάς είναι το μόνο γνωστό περιστατικό θανάτου μετά το σεισμό  ενώ δέκα άτομα έχουν τραυματισθεί ελαφρά.

Περίπου εκατόν πενήντα κάτοικοι εγκατέλειψαν προσωρινά τα καταλύματά τους στην περιοχή Αρκουάτα Ντελ Τρόντο. Σε πολλές άλλες περιοχές της περιφέρειας Μάρκε, όπου υπάγεται η Αρκουάτα Ντελ Τρόπο, έχει διακοπεί η ηλεκτροδότηση.



Περιορισμένες υλικές ζημιές σημειώθηκαν στο υπουργείο εξωτερικών της Ρώμης, το οποίο και εκκενώθηκε για περαιτέρω ελέγχους.

Το ιταλικό ινστιτούτο ηφαιστειολογίας και σεισμολογίας έκανε γνωστό ότι η σημερινή δόνηση συνδέεται με εκείνη της 24ης Αυγούστου, η οποία στοίχισε τη ζωή σε σχεδόν τριακόσιους ανθρώπους.

Σήμερα τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά σε δεκαοκτώ πόλεις και κωμοπόλεις της Ιταλίας για να γίνουν προσεκτικές αυτοψίες με εκτίμηση των ζημιών.




(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, kathimerini.gr)


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου