Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2016

Νέα Δημοκρατία : Xάνει έδαφος η Ελλάδα έναντι των διεθνών ανταγωνιστών της




Η Συντονίστρια Παραγωγής και Εμπορίου της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Α’ Αθηνών, κυρία Όλγα Κεφαλογιάννη και η Υπεύθυνη του Τομέα Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, βουλευτής Β’ Αθηνών, κυρία Άννα - Μισέλ Ασημακοπούλου, με αφορμή τα πρόσφατα στοιχεία για την ανταγωνιστικότητα,  όπως προκύπτουν από  την έκθεση «Global Competitiveness Report  2016 – 2017» του World Economic Forum, έκαναν την ακόλουθη δήλωση:

«Σύμφωνα με την έκθεση “Global Competitiveness Report  2016 - 2017” του World Economic Forum, η ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας επιδεινώνεται. Η Ελλάδα στον παγκόσμιο οικονομικό χάρτη  βρίσκεται φέτος στην 86η θέση μεταξύ 138 κρατών από την 81η θέση που ήταν πέρυσι.

Η Ελλάδα έχασε 5 θέσεις στο Δείκτη Παγκόσμιας Ανταγωνιστικότητας 2016 - 2017 επί Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, ενώ είχε κερδίσει 10 θέσεις στο Δείκτη Παγκόσμιας Ανταγωνιστικότητας 2014 - 2015 επί Κυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας.

Οι περισσότερο προβληματικοί τομείς για την ελληνική οικονομία είναι η έλλειψη σταθερού νομικού πλαισίου, οι φορολογικοί συντελεστές, η αναποτελεσματική γραφειοκρατία, η αδυναμία πρόσβασης σε χρηματοδότηση, η φορολογική νομοθεσία και η πολιτική αστάθεια.

Το πρόβλημα για την ελληνική οικονομία, αλλά και για τους Έλληνες πολίτες, που βλέπουν να εξανεμίζονται οι τεράστιες θυσίες τους, είναι η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ».


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου