Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2016

Εντυπωσιακό βίντεο απο "ανάγλυφη" πτήση Tornado!



Δείτε την απίστευτη στιγμή όπου βρετανικό μαχητικό τύπου Tornado πέταξε τόσο χαμηλά ώστε ζευγάρι ορειβατών να ζήσει την πιο συγκλονιστική στιγμή της ζωής του! 

Ένα ζευγάρι, ο Craig Sluman με τη σύζυγο του, αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν πεζοπορία στην Βόρειο Ουαλία, κατά τη διάρκεια των διακοπών τους, όταν είχαν μια αναπάντεχη συνάντηση που τους έκοψε την ανάσα!

'Ένα Tornado GR4 βρισκόταν σε διαδικασία εκπαιδευτικής άσκησης και μάλλον είχε απογειωθεί από την βάση RAF στο Μάρχαμ του Νόρφολκ. Το τζετ πραγματοποίησε μια εντυπωσιακή στροφή μια ανάσα από το σημείο όπου περπατούσε το ζευγάρι, μόλις 150 μέτρα μακρυά από αυτούς, σε ύψος 300 πόδια από το έδαφος! Όπως δήλωσαν οι έκπληκτοι πεζοπόροι, μπόρεσαν να διακρίνουν τα πρόσωπα που επέβαιναν στο μαχητικό!


Φυσικά, η εμπειρία θα τους μείνει αξέχαστη, καθώς μια “δωρεάν αεροπορική επίδειξη” για τα μάτια τους μόνο, δεν είναι κάτι που συμβαίνει στον καθένα. 

Μάλιστα, ο φυσιολάτρης Craig Sluman, ο οποίος είναι και δεινός φωτογράφος, κατάφερε να απαθανατίσει με εκπληκτικό τρόπο την στιγμή της αναπάντεχης συνάντησης. Είχε εξοπλιστεί για να φωτογραφίσει το τοπίο και αν ήταν τυχερός άγρια πουλιά, αλλά τελικά κατάφερε να αποτυπώσει με τον φακό του το Tornado, το πανίσχυρο “σιδερένιο πτηνό” της Βρετανικής Πολεμικής Αεροπορίας! 

Σε μια από τις φωτογραφίες, διακρίνεται ο πιλότος που γνέφει χαιρετώντας το κατάπληκτο ζευγάρι. (αρχική φωτογραφία)



Ο ερασιτέχνης φωτογράφος κατάφερε επίσης να απαθανατίσει και ένα εντυπωσιακό πλάνο από το σύννεφο ατμού που εκλύεται όταν αέρας υψηλής πίεσης αναμειγνύεται με αέρα χαμηλής πίεσης ως αποτέλεσμα απότομης μανούβρας ενός μαχητικού.

Στην συνέχεια, όταν δημοσίευσε τις φωτογραφίες του, ο έκπληκτος ορειβάτης δήλωσε: “Ήταν απίστευτο το θέαμα. Είδαμε το αεροσκάφος να πλησιάζει από απόσταση και είχα την κάμερα και το φακό μαζί μου γιατί απολαμβάνουμε να φωτογραφίζουμε τη φύση”.

“Ο ήχος ήταν εκκωφαντικός καθώς αυτό μας προσπέρασε, αλλά η κάμερα μου που είναι υψηλής ταχύτητας και πάγωσε την κίνηση”

“Εκτιμώ ότι το αεροσκάφος πετούσε περίπου στα 300 πόδια πάνω από το έδαφος, με ταχύτητα 500mph και σε απόσταση 500 ποδιών από εμάς. Το θέαμα ενός βομβαρδιστικού της RAF σε επιχείρηση ανάγλυφης πτήσης είναι απλά τρομερό”.

Μια στρατιωτική πηγή δήλωσε στην Daily Mail ότι το μαχητικό ήταν ένα Tornado GR4 που πιθανώς απογειώθηκε από την βάση RAF Marham του Νόρφολκ.

Το Tornado GR4 είναι διθέσιο, επιχειρησιακά ικανό να επιτεθεί μέρα και νύχτα, παντός καιρού, ενώ χρησιμοποιείται και ως αναγνωριστικό. Βρίσκεται στην υπηρεσία της RAF εδώ και τριάντα χρόνια περίπου και έχει λάβει σε αυτό το διάστημα, πλήθος βελτιώσεων και προγραμμάτων αναβάθμισης ώστε να παραμένει στην πρώτη γραμμή των μαχητικών της RAF.

Είναι από τους ελάχιστους τύπους αεροσκαφών στον κόσμο που είναι σε θέση να πραγματοποιεί ανάγλυφες πτήσεις, κατά τη διάρκεια της μέρας αλλά και της νύχτας, ακόμη και σε ακραίες καιρικές συνθήκες. Πλέον, τα Tornado είναι εξοπλισμένα με συστήματα στόχευσης ακριβείας. Το μέγιστο ύψος που μπορούν να πετάξουν είναι τα 50.000 πόδια.

Δείτε παρακάτω σχετικό βίντεο :



Μετάφραση – Επιμέλεια OnAlert.gr

Πηγή: DailyMail


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου