Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2016

FAZ: Ο Tσίπρας χειρίζεται τα κανάλια όπως ο Ερντογάν




«Για τον έλεγχο των ΜΜΕ δεν χρειάζεται να ψάξετε στην Τουρκία του Ερντογάν αλλά στην Ελλάδα του Τσίπρα», σχολιάζει η εφημερίδα «Frankfurter Allgemeine Zeitung» 

Τους χειρισμούς της κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα για τις τηλεοπτικές άδειες με το ισλαμοσυντηρητικό καθεστώς του Ταγίπ Ερντογάν, συγκρίνει σε άρθρο που υπογράφει ο οικονομικός αναλυτής, Τομπίας Πίλερ η γερμανική εφημερίδα «Frankfurter Allgemeine Zeitung».  

«Για τον έλεγχο των ΜΜΕ δεν χρειάζεται να ψάξετε στην Τουρκία του Ερντογάν αλλά στην Ελλάδα του Τσίπρα», σχολιάζει μεταξύ άλλων το επίμαχο δημοσίευμα.

«Η ελληνική κυβέρνηση καταβάλει κάθε προσπάθεια για να αποκτήσει σημαντική επιρροή τόσο στα ιδιωτικά κανάλια όσο και στην ιδιωτική τηλεόραση» αναφέρει ο Γερμανός δημοσιογράφος. 


«Η κυβέρνηση Τσίπρα», επισημαίνει η FAZ «αναζητά τρόπους με τους οποίους να αυξήσει την επιρροή της στην ελληνική τηλεόραση»,  φρεσκάροντας παράλληλα τη μνήμη των αναγνωστών της αναφερόμενη στο θέμα της ΕΡΤ.  

«Με το στόχο αυτό είχε ανοίξει και πάλι ο Έλληνας πρωθυπουργός την κρατική ΕΡΤ, που είχαν κλείσει οι συντηρητικοί προκάτοχοί του. Μετά την κατάληψη της εξουσίας στο κρατικό κανάλι, η κυβέρνηση Τσίπρα αναζητά τώρα περισσότερη επιρροή στην ελληνική ιδιωτική τηλεόραση», σχολιάζει το γερμανικό δημοσίευμα. 



Πηγή : protothema.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου