Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2016

Κρίσιμη συνάντηση Τσίπρα με τον διοικητή ΤτΕ το απόγευμα του Σαββάτου στο Μέγαρο Μαξίμου


Στουρνάρας: Γελοία και ανάξια σχολιασμού η πληροφορία ότι δήθεν ανάγκασε υπουργό να παραιτηθεί λόγω του ΚΕΕΛΠΝΟ.

Ως «γελοία και ανάξια σχολιασμού σκευωρία που δείχνει την απελπισία όλων αυτών που εξυφαίνουν τέτοια σενάρια» θεωρεί, ο κεντρικός τραπεζίτης Ι. Στουρνάρας πληροφορίες που είδαν σήμερα το φως της δημοσιότητας τις οποίες άφησαν να διαρρεύσουν οι «γνωστοί κύκλοι» ότι δήθεν ο πρώην υπουργός Υγείας της ΝΔ Αντρέας Λυκουρέντζος αναγκάστηκε από τον κ. Στουρνάρα να παραιτηθεί λόγω της υπόθεσης του ΚΕΕΛΠΝΟ.

Η σκευωρία αυτή φαίνεται να καταπίπτει όταν ο κ. Λυκουρέντζος διαβεβαίωσε ότι όχι μόνον δεν είχε στην αρμοδιότητά του το ΚΕΕΛΠΝΟ (ήταν Φωτεινή Σκοπούλη, συνεπώς τι είδους πιέσεις να δεχτεί;), διαψεύδοντας επίσης κατηγορηματικά ότι ο λόγος της παραίτησής του ήταν οι πιέσεις που του ασκήθηκαν. Επιπλέον ο γαλάζιος πρώην υπουργός Υγείας διαβεβαιώνει ότι «στην επί ενός έτους θητείας μου στο υπουργείο, ουδέποτε και ουδένα ετέθη ανάλογο θέμα».

Πάντως το όλο ζήτημα αναμένεται να συζητηθεί στις 6 το απόγευμα του Σαββάτου στο ραντεβού που κλείστηκε ανάμεσα στον πρωθυπουργό Αλ. Τσίπρα και τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος. 

Ο κ. Στουρνάρας είχε επικοινωνήσει με δική του πρωτοβουλία με τον πρωθυπουργό για να τον ενημερώσει για την εξέλιξη της εφόδου της οικονομικής αστυνομίας και του εισαγγελέα κατά της Διαφθοράς στο γραφείο της συζύγου του Λίνας Νικολοπούλου, την περασμένη Πέμπτη στην Κηφισιά και οι δύο άνδρες συμφώνησαν να συναντηθούν. 

Στη συνάντηση με τον πρωθυπουργό σύμφωνα με πληροφορίες από την Τράπεζα της Ελλάδος, ο κεντρικός τραπεζίτης θα συζητήσει κυρίως τις εξελίξεις στην οικονομία και στο τραπεζικό σύστημα. Σημειώνεται ότι ο κ. Στουρνάρας είχε τυχαία συνάντηση (μέσα στο αεροπλάνο στη πτήση για τη Θεσσαλονίκη) και με τον Πρόεδρο της ΝΔ Κ. Μητσοτάκη, αλλά και με τον Επίτροπο Δ. Αβραμόπουλο.


Πηγή : tovima.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου