Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2016

«Θηρίο» δηλώνει η Χίλαρι Κλίντον και επιστρέφει στη μάχη



«Νιώθω μια χαρά και ανυπομονώ να επιστρέψω»

«Νιώθω μια χαρά και ανυπομονώ να επιστρέψω όπως ο κάθε ασθενής που θέλει να γυρίσει στη δουλειά του».

Με αυτά τα λόγια, η υποψήφια των Δημοκρατικών για την προεδρία, Χίλαρι Κλίντον, προσπάθησε να αφήσει πίσω την περιπέτεια της υγείας της, σε μια μάλλον πολύ κακή προεκλογική εβδομάδα.

Μιλώντας στο CNN, η Κλίντον εξήγησε ότι δεν είπε περισσότερα για την πνευμονία, «επειδή δεν θεώρησα ότι ήταν κάτι τόσο σοβαρό».

Μάλιστα, υπογράμμισε ότι δεν θα ακολουθήσει τη «σοφή» συμβουλή της γιατρού της να αναπαυθεί για πέντε μέρες και θα μπει και πάλι στη μάχη.

Υπενθυμίζεται ότι τη Δευτέρα επρόκειτο να μεταβεί στην Καλιφόρνια, μια πολιτεία με ιδιαίτερο πολιτικό βάρος για κάθε πολιτικό που επιθυμεί με περάσει την πόρτα του Λευκού Οίκου.

Η Χίλαρι ελπίζει να αφήσει πίσω της τα όσα άσχημα συνέβησαν την περασμένη εβδομάδα: αρχικά με τους ατυχείς χαρακτηρισμούς που χρησιμοποίησε για να περιγράψει το μισό -τουλάχιστον- εκλογικό σώμα που στηρίζει τον Τραμπ και στη συνέχεια με την λιποθυμία που έγινε πνευμονία.

Ωστόσο, ο αντίπαλός της δεν πρόκειται να αφήσει την ευκαιρία να πάει χαμένη. 

Ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων ξεκαθάρισε ότι το θέμα της υγείας της Κλίντον «είναι πλέον ζήτημα». Ωστόσο, τής έστειλε ευχές για ταχεία ανάρρωση και δεσμεύθηκε -διά παν ενδεχόμενο- να δώσει και ο ίδιος στη δημοσιότητα περισσότερα στοιχεία για τη δική του υγεία.

Αλλά και η Χίλαρι Κλίντον υποσχέθηκε περισσότερη διαφάνεια και περισσότερη ενημέρωση για το συμβάν.

Αρχικά το επιτελείο του ρεπουμπλικανού υποψήφιου κράτησε χαμηλούς τόνους, εκτιμώντας ότι η λιποθυμία και ο κάκιστος χειρισμός από τους συνεργάτες της Κλίντον, κάνει από μόνος του τη δουλειά. Δεν έλειψαν βεβαίως οι αναφορές και τα πικρόχολα σχόλια στο Twitter, αλλά αυτό ήταν αναμενόμενο.

Η ίδια η Χίλαρι Κλίντον και οι συνεργάτες της ελπίζουν να αφήσουν πίσω τα όσα άσχημα έγιναν την προηγούμενη εβδομάδα. Πολιτικοί παρατηρητές εκτιμούν ότι αν η υποψήφια των Δημοκρατικών μπει και πάλι δυναμικά στη μάχη, αυτή όλη η ιστορία μπορεί τελικά να ξεχαστεί.

Σε κάθε περίπτωση, η 68χρονη Κλίντον και ο 70χρονος Ντόναλντ Τραμπ αποτελούν ένα από τα πλέον «ηλικιωμένα» ζευγάρια πολιτικών που διεκδικούν τέσσερα ή και οκτώ χρόνια στον Λευκό Οίκο.

Ασφαλώς υπάρχει και προηγούμενο. Ο Ρόναλντ Ρίγκαν, για παράδειγμα, έγινε πρόεδρος το 1981 σε ηλικία 70 ετών και αποχώρησε χαμογελαστός και ακμαίος στα 78 του.


Πηγή: tovima.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου