Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2016

Μήνυση και αγωγή εναντίον Πολάκη κατέθεσε ο Σαλμάς μετά τις καταγγελίες εις βάρος του

ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ//EUROKINISSI


Με μήνυση και αγωγή απαντά ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας Μάριος Σαλμάς μετά τις καταγγελίες Πολάκη εις βάρος του, ότι σε συνεννόηση με το υπουργείο Υγείας επί κυβέρνησης ΝΔ ορίστηκε υψηλή αμοιβή για ορθοπεδική εξέταση με μηχάνημα που αντιπροσώπευε ο ίδιος στην Ελλάδα.

Ο βουλευτής της ΝΔ και αναπληρωτής υπουργός Υγείας επί κυβέρνησης Σαμαρά προσέφυγε σήμερα στη Δικαιοσύνη καταθέτοντας μήνυση και αγωγή εναντίον του Παύλου Πολάκη για συκοφαντική δυσφήμιση, για τα όσα "ψευδή και ανακριβή" ανέφερε χθες στη Βουλή, στη συζήτηση επερώτησης της Δημοκρατικής Συμπαράταξης για την Υγεία.

"Τον κάλεσα χθες να αποδείξει αυτά που είπε, όπως για παράδειγμα ότι αντιπροσωπεύω την συσκευή διαγνωστικής αρθροσκόπησης με συνεργάτες μου. Δεν το έπραξε γιατί απλά δεν ισχύει. Αυτό που εξακολουθεί να ισχύει είναι αυτό που είπα χθες. Ο κ. Πολάκης θα έρθει στην αίθουσα του δικαστηρίου και θα ακούσει τις ημέρες φυλάκισης που θα του επιδικάσουν οι δικαστές", δήλωσε ο Μάριος Σαλμάς.

"Περιμένω απάντηση γιατί για όλο το 2015 δεν μείωσαν τις τιμές των φαρμάκων όπως υποχρεούνταν από το ισχύον κανονιστικό πλαίσιο. Πόσα εκατομμύρια ζημιώθηκε ο ΕΟΠΥΥ από αυτή την αμέλεια και πόσο επιβαρύνθηκαν οι ασφαλισμένοι πληρώνοντας ακριβότερα τα φάρμακα από όσο έπρεπε. Αν δεν το απαντήσουν εντός 10 ημερών θα καταθέσω μήνυση εναντίον τους για ζημία του δημοσίου συμφέροντος".

Χθες από το βήμα της Βουλής ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας έκανε λόγο για μνημείο πελατειακού κράτους και παραοικονομίας, από το οποίο προκύπτουν σαφέστατες πολιτικές και ποινικές ευθύνες.

"Υπάρχει μια μέθοδος που λέγεται διαγνωστική αρθροσκόπηση, η οποία δεν χρειάζεται. Για να κάνεις διάγνωση στην άρθρωση υπάρχει η μαγνητική τομογραφία. Η αρθροσκόπηση είναι επεμβατική μέθοδος", είπε και πρόσθεσε: "Ο κ. Σαλμάς, με συνεργάτες του, έχει πάρει την αντιπροσώπευση του μηχανήματος εδώ. Βάζει την τότε Υποδιοικήτρια του Νοσοκομείου «Αττικόν», την κυρία Γιαννακάκου –γιατί εγώ μιλάω με ονόματα- να ζητήσει να τιμολογηθεί η πράξη, που δεν την έχει το «Αττικόν». Όμως, το ΚΕΣΥ, για να προχωρήσει στην τιμολόγηση, έπρεπε να το ζητήσει κάποιος και να πει «Αυτή η εξέταση γίνεται. Κάντε την. Την τιμολογήσαμε»".

Την τιμολόγηση, σύμφωνα με τον Παύλο Πολάκη την έκανε ο πρώην πρόεδρος του ΚΕΣΥ και υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ κ. Σκανδαλάκης, ανεβάζοντάς την στα 1500 ευρώ. Την απόφαση την υπέγραψε ως υφυπουργός ο Λεωνίδας Γρηγοράκος.

"Τι γίνεται; Τιμολογούμε, λοιπόν, μία διαγνωστική πράξη, που δεν έχει αξία, στο ιδιωτικό ιατρείο –γιατί πήρε και άδεια ιατρείου μέσα από κάτι «ταρζανιές» και με τους ιατρικούς συλλόγους- καταθέτει παραστατικά στον ΕΟΠΥΥ και πληρώνεται σαν να είναι κλειστό ενοποιημένο νοσήλιο, δηλαδή σαν να νοσηλεύεται. Αυτό δεν είναι έγκλημα; Έχει καταθέσει για 550 ασθενείς –κάντε λογαριασμό, για να δείτε την κομπίνα- όταν στην Αμερική που τιμολογούν και τον αέρα που αναπνέεις, η μέγιστη τιμή που φθάνει αυτή η εξέταση είναι 450 δολάρια", υποστήριξε από το βήμα της Βουλής ο Παύλος Πολάκης και πρόσθεσε ότι η σημερινή κυβέρνηση την τιμολόγησε ξανά και η απόφαση βγαίνει μέσα στις επόμενες ημέρες.



Πηγή : cnn.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου