Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2016

Ο σοσιαλισμός μας μάρανε...



Η άτακτη υποχώρηση της κυβερνητικής πλειοψηφίας  από τις προεκλογικές μεγαλοστομίες και τις ανέφικτες υποσχέσεις αποδείχθηκε σε όλο της το μεγαλείο κατά τη συζήτηση  στη Βουλή για τη κύρωση της σύμβασης παραχώρησης του Ελληνικού. Δεν είναι βέβαια η πρώτη φορά που υπουργοί και βουλευτές του Σύριζα καταπίνουν τις υποσχέσεις τους και ψηφίζουν ακριβώς τα αντίθετα.

Αυτή τη φορά όμως το ρόλο του υπερασπιστή της επιτόπιας στροφής της κυβέρνησης  ανέλαβε, ελλείψει άλλων προθύμων υπουργών, ο διανοούμενος υπουργός Πολιτισμού που προσπάθησε να δώσει ...ιδεολογική επικάλυψη στην κατ εξακολούθηση αθέτηση των υποσχέσεων τους. Όπως είπε, ο Σύριζα μιλάει εκ γενετής(!) για μία έννοια που λέγεται δημοκρατικός δρόμος του σοσιαλισμού. Για να συμπληρώσει: «Όταν σε αυτό το δρόμο βρισκόμαστε μπροστά σε υπέρτερους συσχετισμούς που μας αναγκάζουν να υποστούμε μία αναγνωρισμένη ήττα,πρέπει να προσαρμοστούμε να κάνουμε το συμβιβασμό που απαιτεί η ήττα για να συνεχίσουμε τον αγώνα».

Όλα ωραία και καλά δηλαδή για τον πολυπράγμονα ιδεολόγο κ.Μπαλτά. Διαγράφουμε τις υποσχέσεις μας ως να μη συμβαίνει τίποτε και επιμένουμε στο παραμύθιασμα ότι ο αγώνας συνεχίζεται...Με αυτή τη μέθοδο πιστεύουν προφανώς ότι οι πολίτες που τους πίστεψαν θα συνεχίζουν να τους ανέχονται και οι επενδυτές θα τρέχουν για να συμπαραταχθούν μαζί τους στο ...δημοκρατικό δρόμο για το σοσιαλισμό.

Με αυτή λογική δυστυχώς όμως η χώρα δεν πάει πουθενά. Η κοινωνία θα συνεχίσει να γυρίζει απογοητευμένη την πλάτη  στην κυβέρνηση και την πολιτική γενικότερα και η οικονομία θα φυτοζωεί μέχρις ότου οι κυβερνητικοί αστέρες να αποφασίσουν να εγκαταλείψουν αυτό το σχιζοφρενικό διχασμό Να πλασσάρουν δηλαδή από τη μια δήθεν αριστερές  πομφόλυγες και από την άλλη να τρέχουν να συμμορφωθούν με όσα έχουν υπογράψει, μήπως και εισρεύσει λίγο ζεστό χρήμα στα κρατικά ταμεία...



Πηγή : tovima.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου