Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2016

Την παραπομπή και προφυλάκιση Μαρινάκη προτείνει ο Εισαγγελέας

Φωτογραφία:  Icon 


Στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων ζητείται να παραπεμφθούν κατηγορούμενοι για την αποκαλούμενη «εγκληματική οργάνωση» στο ποδόσφαιρο, ανάμεσά τους και ο πρόεδρος του Ολυμπιακού, Βαγγέλης Μαρινάκης.

Ο εισαγγελέας Σταμάτης Δασκαλόπουλος στην εισήγησή του προς το Συμβούλιο Εφετών εισηγείται προς το Δικαστικό Συμβούλιο τη σύλληψη και την προσωρινή κράτηση του Βαγγέλη Μαρινάκη, αντικαθιστώντας τους περιοριστικούς όρους που του είχε επιβάλει ο ανακριτής Διαφθοράς μετά την απολογία του πριν περίπου ένα χρόνο. 

Κι αυτό γιατί ανάμεσα στους όρους ήταν και αυτός της μη ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο. Κατά πληροφορίες, στην εισαγγελική πρόταση αναφέρεται ότι ο πρόεδρος του Ολυμπιακού παραβίασε τον επίμαχο όρο, καθώς - όπως φέρεται να επισημαίνει - σε δηλώσεις του ο Β. Μαρινάκης έχει υποστηρίξει ότι ασχολείται με ποδοσφαιρικά θέματα.

Κατά τον κ. Δασκαλόπουλο, η προφυλάκιση του επιχειρηματία είναι απαραίτητη για την πρόληψη τέλεσης νέων αδικημάτων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για την ίδια υπόθεση ο εισαγγελικός λειτουργός ζητά να καθίσουν στο εδώλιο και πολλά ακόμα πρόσωπα για διάφορες αξιόποινες πράξεις όπως εγκληματική οργάνωση, δωροληψία και εκρήξεις.

Τώρα πια τον τελευταίο λόγο έχουν οι δικαστές του Συμβουλίου Εφετών οι οποίοι καλούνται να αποφασίσουν για την περαιτέρω ποινική μεταχείριση του κ. Μαρινάκη.




Newsroom ΔΟΛ


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου