Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2016

Η Τασία Χριστοδουλοπούλου προσπάθησε να "θάψει " την κλήτευση υπερθεματιστών Παππά Κρέτσου





Διαβάζουμε στο tovima.gr


Ένταση και καυγάδες επικράτησαν στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής με αφορμή το αίτημα της ΝΔ να προσκληθούν οι τέσσερις υπερθεματιστές του πρόσφατου πλειοδοτικού διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες, καθώς και του υπουργού Επικρατείας Ν. Παππά, του Γενικού Γραμματέα Ενημέρωσης και Επικοινωνίας Ελ. Κρέτσου. Το αίτημα αυτό έχει υποβληθεί εγγράφως από τις 8 Σεπτεμβρίου προκειμένου τα παραπάνω πρόσωπα «να εξεταστούν ο πραγματικές οικονομικές δυνατότητες των υπερθεματιστών, η προέλευση των χρημάτων των προσφερόμενων τμημάτων με τα οποία πλειοδότησαν, καθώς και οι συνθήκες διεξαγωγής του πλειοδοτικού διαγωνισμού».

Το θέμα έθεσε στην συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών ο Μ. Βορίδης επισημαίνοντας επιπλέον και την ανάγκη να εξεταστεί και το θέμα του πόθεν έσχες των υπερθεματιστών. Η πρόεδρος της Επιτροπής Τασία Χριστοδουλοπούλου αντέδρασε στο αίτημα της ΝΔ, το οποίο υποστήριξε και ο πρώην πρόεδρος του ΠαΣοΚ Ευ. Βενιζέλος υπογραμμίζοντας την ανάγκη να κληθούν τα πρόσωπα αυτά. Ωστόσο, η κυρία Χριστοδουλοπούλου κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση ότι «πριν καλά-καλά τελειώσει η Τσατανειάδα, θέλει να καταστήσει την Επιτροπή όμηρο της επικαιρότητας».

«Θα γίνουμε τσίρκο εδώ μέσα;», είπε κάποια στιγμή ενώ ο κ. Βορίδης διερωτήθηκε αν τα θέματα θεσμικής λειτουργίας, πλουραλισμού, πολυφωνίας και ΜΜΕ είναι απλώς επικαιρότητα;». Η ένταση κλιμακώθηκε με την πρόεδρο της Επιτροπής να δηλώνει πως «θεωρείτε ότι είναι προνομιακό πεδίο οι άδειες». «Ζητείστε εξεταστική επιτροπή, κάντε επίκαιρη ερώτηση ή επίκαιρη επερώτηση», παρότρυνε δηκτικά η κυρία Χριστοδουλοπούλου τους αντιδρώντες βουλευτές, επισημαίνοντας ότι «εγώ έχω την ευθύνη να περιφρουρήσω το κύρος της Επιτροπής».

«Εσείς κάνετε τηλεοπτικές μάχες, μια και μεταδίδεται τηλεοπτικά η συνεδρίαση», πρόσθεσε, ενώ έντονες ήταν οι αντιδράσεις των βουλευτών που άκουγαν την ίδια να τους λέει ότι «δεν θα μου κάνετε συνδικαλισμό εδώ μέσα». Απαντώντας στο επίμονο της ΝΔ είπε ότι «θα σας κάνω τη χάρη να μην το συζητήσουμε σήμερα και να το συζητήσουμε την Τρίτη», προκαλώντας νέα ένταση. «Μας κάνετε τη χάρη που θα το συζητήσουμε; Είστε με τα καλά σας;», την ρώτησε ο κ. Βορίδης, επισημαίνοντάς της ότι «δεν είναι χάρη, αλλά η ευθύνη σας». Μάλιστα της είπε ότι «παίζει και να την έχετε πετάξει στα σκουπίδια την αίτηση της ΝΔ».

Η ίδια δεν δέχθηκε να αμφισβητείται η δημοκρατική της ευαισθησία, ενώ δήλωσε ότι «συνδικαλισμό δεν θα ανεχτώ άλλη φορά». «Τα βάζετε με τον συνδικαλισμό, τον πυλώνα της Δημοκρατίας;», την ρώτησε με περιπαικτική διάθεση ο κ. Βενιζέλος. «Έχετε όρεξη;», του απάντησε εκείνη και ο πρώην πρόεδρος του ΠαΣοΚ της είπε: «Πάντα έχουμε όρεξη»! Τέλος, ο βουλευτής της ΝΔ Κ. Τζαβάρας έθεσε και θέμα παρεμβάσεων στο χώρο της Δικαιοσύνης λέγοντας ότι «στην Δικαιοσύνη συμβαίνουν πράγματα με κυβερνητική καθοδήγηση που κάποιοι θα έπρεπε να ντρέπονται», σχόλιο που προκάλεσε την αντίδραση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ι. Θεοφύλακτου ο οποίος του είπε: «Η Δικαιοσύνη μπαίνει σε σειρά μετά από δεκαετίες διαφθοράς».


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου