Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2016

Μπουτάρης: «Δεν είμαι Ν.Δ. αλλά στηρίζω τον Μητσοτάκη, είναι ο πιο καλός από όλους»




Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, που βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη για τη 81η  Δ.Ε.Θ., συναντήθηκε με το Δήμαρχο Θεσσαλονίκης κ. Γιάννη  Μπουτάρη, στο Δημαρχείο.

Μετά τη συνάντηση, έκαναν τις ακόλουθες δηλώσεις:

Γ. Μπουτάρης: «Υποδεχθήκαμε, σήμερα, τον Αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας, τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, στην καθιερωμένη επίσκεψη, που κάνουν όλοι οι αρχηγοί κομμάτων, ενόψει της Δ.Ε.Θ. Βεβαίως, ο κ. Μητσοτάκης εκτός του ότι είπε πως έρχεται και θα έρχεται τακτικά στη Θεσσαλονίκη, διότι η Δ.Ε.Θ. είναι μια ιστορία που συμβαίνει μια φορά το χρόνο, νομίζω ότι οι απόψεις που μας είπε, όταν του θέσαμε τα βασικά προβλήματα της πόλης, έχουν πολύ μεγάλη ανταπόκριση στις ελπίδες μας ότι η Θεσσαλονίκη μπορεί να πάει πολύ καλύτερα».

Κ. Μητσοτάκης: «Με μεγάλη χαρά συνάντησα, σήμερα, το Δήμαρχο της Θεσσαλονίκης και είχα μια πολύ ουσιαστική συζήτηση μαζί του, για τα προβλήματα, αλλά και τις προοπτικές της Θεσσαλονίκης. Θα αδικούσαμε τη Θεσσαλονίκη και τις προοπτικές της, εάν περιορίζαμε το  εύρος αυτής της συζήτησης στο πλαίσιο της ετήσιας επίσκεψης των πολιτικών αρχηγών στην πόλη.

Η Θεσσαλονίκη, σήμερα, αντιμετωπίζει μια σειρά από μεγάλες προκλήσεις, στη διαχείριση των απορριμμάτων, στις συγκοινωνίες, στις γενικότερες υποδομές. Αλλά, ταυτόχρονα, βρίσκεται αντιμέτωπη και με πολύ ενδιαφέρουσες προοπτικές. Μια πόλη η οποία έχει τη δυνατότητα να γίνει κέντρο ανάπτυξης, καινοτομίας, πολιτισμού, αλλά και παιδείας. Και πράγματι, οι πόλεις, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και παγκόσμια, βρίσκονται στο επίκεντρο της αναπτυξιακής δυναμικής. Η Θεσσαλονίκη έχει μπει στο δίκτυο των 100 πιο ανθεκτικών πόλεων. Και πράγματι, αγαπητέ Δήμαρχε, και η Θεσσαλονίκη, αλλά και οι Θεσσαλονικείς, έχουν δείξει πολύ μεγάλη αντοχή στα χρόνια της κρίσης.

Ας εκμεταλλευτούμε, λοιπόν, όλοι μαζί – κεντρικό Κράτος, Δήμος, Περιφέρεια – με καλύτερο επίπεδο συνεννόησης και διευκολύνοντας το έργο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, δηλαδή με περισσότερους βαθμούς αυτονομίας, αυτές τις μεγάλες προοπτικές, ώστε να γίνει η Θεσσαλονίκη αυτό που πραγματικά της αξίζει. Και πάλι σας ευχαριστώ για την ευγενική φιλοξενία. Και, βέβαια, ανανεώνουμε το ραντεβού μας πολύ σύντομα για να συνεχίσουμε αυτήν την ενδιαφέρουσα συζήτηση».

Γ. Μπουτάρης: «Εγώ έχω δηλώσει ότι δεν είμαι Νέα Δημοκρατία. Αλλά τον κ. Μητσοτάκη τον στηρίζω, γιατί, προφανώς, είναι ο πιο καλός από όλους. Μην μπαίνουμε σε τέτοια συζήτηση. Εγώ αυτό που ξέρω είναι ότι, επειδή ο Πρόεδρος έχει μια πολύ μεγάλη εμπειρία στη δημόσια διοίκηση, ακούει με άλλο αυτί όλες τις απαιτήσεις της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Και έχει και τον τρόπο να φιλτράρει αυτά που πρέπει να κάνει η Τοπική Αυτοδιοίκηση, η Περιφέρεια και το Κράτος».

Κ. Μητσοτάκης: «Αφού ευχαριστήσω το Δήμαρχο για τα καλά του λόγια, να πω ότι η δική μας δουλειά είναι να αντιμετωπίζουμε την Τοπική Αυτοδιοίκηση Α' και Β'  Βαθμού ακομμάτιστα. Αυτό έκανα πάντα στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Είναι γνωστό ότι με το Δήμαρχο προερχόμαστε από άλλους ιδεολογικούς χώρους, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορούμε να βρούμε ένα πεδίο κοινής λογικής. 

Διότι αυτό το οποίο λείπει σήμερα από τη χώρα, αυτό που λείπει κυρίως από τη Δημόσια Διοίκηση σε όλα τα επίπεδα, είναι ακριβώς αυτή η κοινή λογική. Άνθρωποι να κάθονται κάτω, να βλέπουν ποια είναι τα συγκεκριμένα προβλήματα και να προτείνουν ρεαλιστικές και εφαρμόσιμες λύσεις. Αυτό ακριβώς πρεσβεύει και ο νέος πολιτικός λόγος της Νέας Δημοκρατίας, μακριά από στερεότυπα του παρελθόντος. Η δική μας δουλειά – δεν πρέπει να το ξεχνάμε ποτέ – είτε κάποιος είναι δήμαρχος, είτε είναι υπουργός, είτε είναι πρωθυπουργός, είναι βασικά να δίνουμε λύσεις στα προβλήματα των πολιτών. Και το επίπεδο της συνεργασίας μας κυρίως σε αυτόν τον τομέα κρίνεται».


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου