Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2016

Πορτογαλέζα υπουργός: «Ο τρόπος με τον οποίο αυτή η κυβέρνηση και ο Βαρουφάκης διαχειρίστηκαν την κατάσταση προκάλεσε τεράστια ζημιά στην Ελλάδα»



«Ο τρόπος με τον οποίο αυτή η κυβέρνηση και ο Γιάνης Βαρουφάκης διαχειρίστηκαν την κατάσταση, το τι και το πώς ειπώθηκε, προκάλεσε τεράστια ζημιά στην Ελλάδα».

Ευθύνες στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και στην διαπραγμάτευση του 2015 με τον Γ. Βαρουφάκη για την κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα, αποδίδει η πρώην υπουργός Οικονομικών της Πορτογαλίας Μαρία Λουίς Αλμπουκέρκε.

Αναπληρώτρια υπουργός στην πρώτη κυβέρνηση του Πέδρο Πάσος Κοέλιο και υπουργός Οικονομικών μέχρι τις εκλογές του 2015, όταν ο συνασπισμός του Κοέλιο κέρδισε μεν τις εκλογές, αλλά δεν κατάφερε να σχηματίσει κυβέρνηση, η Αλμπουκέρκε έχει βιώσει το ελληνικό δράμα από κοντά και ως αυτόπτης μάρτυρας των συνεδριάσεων του Eurogroup.

«Συνάντησα πέντε ή έξι Ελληνες υπουργούς Οικονομικών. Υπήρχε μια περίοδος που τα πράγματα βελτιώνονταν, η ύφεση επιβραδυνόταν και υπήρχε μια ελπίδα. Ομως, ξαφνικά έγιναν εκλογές και όλα ανατράπηκαν. Ο τρόπος με τον οποίο αυτή η κυβέρνηση και ο Γιάνης Βαρουφάκης διαχειρίστηκαν την κατάσταση, το τι και το πώς ειπώθηκε, προκάλεσε τεράστια ζημιά στην Ελλάδα. Είναι πολύ δύσκολο να χτίσεις την αξιοπιστία σου και πολύ εύκολο να την καταστρέψεις», λέει σε συνέντευξή της στην Καθημερινή.


Πηγή : thetoc.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου