Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2016

Ντ. Μπακογιάννη: Πρωτοφανές αυτό που γίνεται με τον Γ. Στουρνάρα


Πρωτοφανές χαρακτήρισε αυτό που γίνεται με τον Γιάννη Στουρνάρα η Ντόρα Μπακογιάννη, σε συνέντευξή της στον ρ/σ FOCUS 103,6 της Θεσσαλονίκης. 

«Με την ιδιότητά του ως κεντρικός τραπεζίτης, πήρε κάποιες αποφάσεις, που προφανώς ενόχλησαν εξαιρετικά την κυβέρνηση. Είναι ποτέ δυνατόν να μπλέκονται τα πράγματα κατ’ αυτόν τον τρόπο, ώστε να αφήνουν τόσα ερωτήματα ανοιχτά; Σέβομαι απόλυτα τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης, αλλά υπάρχουν ερωτήματα», είπε χαρακτηριστικά η πρώην υπουργός.

Αναφερόμενη στις τηλεοπτικές άδειες η κ. Μπακογιάννη σημείωσε:

«Η διαπλοκή είναι η σχέση που έχουν οι κατασκευαστές με την πολιτική ηγεσία δια του Τύπου και το σύνταγμα δίνει απάντηση στη διαπλοκή, με την αδειοδότηση μέσω του ΕΣΡ. Τις αρμοδιότητες αυτές τις έδωσε η κυβέρνηση στον κ. Παππά, ο οποίος αποφάσισε χωρίς ουσιαστικά κριτήρια για τέσσερις άδειες, και με τη διαδικασία του διαγωνισμού που θυμίζει Big Brother έχει έναν βασικό παίκτη, κατασκευαστή δημοσίων έργων και κουμπάρο δύο υπουργών. Εάν δεν είναι αυτό διαπλοκή, τότε τι είναι;»

Αναφερόμενη στη σχετική αποστροφή της ομιλίας του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ, σημείωσε: «Δεν είναι η πρώτη φορά που γίνονται προσπάθειες παρέμβασης της κυβέρνησης στη Δικαιοσύνη. Εάν ο πρωθυπουργός κάνει ανοιχτά τέτοια παρέμβαση στη Δικαιοσύνη, η χώρα έχει θεσμικό πρόβλημα».

Όσον αφορά το ενδεχόμενο εκλογών, η Ντόρα Μπακογιάννη τόνισε: «Αντίπαλός μας δεν είναι πλέον ο Τσίπρας, ο οποίος γκρεμίζεται δημοσκοπικά. Μέσα σε ένα χρόνο η ΝΔ βρίσκεται στη χειρότερη δημοσκόπηση 5 μονάδες και στην καλύτερη 12 μονάδες μπροστά από το ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό σημαίνει πως ο λαός αναζητά και επιβάλει στη ΝΔ να είναι πολύ καλά προετοιμασμένη για να αναλάβει τη διακυβέρνηση».

Και κατέληξε ότι «η ΝΔ έχει υποχρέωση να καταθέσει προτάσεις και να πει μόνο αυτά που μπορεί να κάνει, δεν θα δώσουμε υποσχέσεις αλά Τσίπρα. Απαίτηση του λαού είναι να του πούμε αλήθεια και να μην του υποσχεθούμε τίποτα που θα είναι ψεύτικο».


Πηγή : bankwars.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου