Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2016

Νέο αίτημα της Ν.Δ. για άμεση σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών & Διαφάνειας της Βουλής για τις τηλεοπτικές άδειες



Νέο αίτημα για, άμεση και χωρίς άλλες καθυστερήσεις, συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, προκειμένου να διερευνηθούν οι σκιές στη διαδικασία αδειοδότησης των καναλιών, κατέθεσαν οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας που μετέχουν σε αυτήν κ. Ιωάννης Τραγάκης, κ.Χαράλαμπος Αθανασίου, κ.Μάκης Βορίδης, κυρία Όλγα Κεφαλογιάννη και κ.Κωνσταντίνος Τζαβάρας.

Οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας αναφέρονται στις αποκαλύψεις ως προς τη διαγωνιστική διαδικασία και το πόθεν έσχες των πλειοδοτών, τις κινήσεις που έχουν αναπτύξει με στόχο τη διαφάνεια, αλλά και την αναβλητική τακτική της Προέδρου της Επιτροπής.

Υπενθυμίζουν κατόπιν τις «δηλώσεις του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, κ. Πάνου Καμμένου, περί “μαύρων χρήματων” που διακινήθηκαν από υποψήφιο για να ασκηθούν πιέσεις» και καταλήγουν: «Ως εκ τούτου, κρίνεται επιβεβλημένη η άμεση κλήτευση τόσο των κ.κ. Υπουργών Επικρατείας και Εθνικής Άμυνας, Παππά και Καμμένου, αντίστοιχα όσο και του αρμοδίου Γενικού Γραμματέα Ενημέρωσης και Επικοινωνίας κ. Κρέτσου, προκειμένου να δοθούν οι αναγκαίες διευκρινήσεις.

Κατόπιν τούτων θα θέλαμε, άμεσα και χωρίς άλλες καθυστερήσεις, να οριστεί η συνεδρίαση της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, προκειμένου να εξεταστούν τα πολύ σημαντικά ζητήματα τα οποία έχουν προκύψει με τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες και τα οποία παραπέμπουν σε πρωτοφανείς μεθοδεύσεις και συνειρμούς για σκάνδαλο. 

Οι πολίτες απαιτούν να χυθεί άπλετο φως. Οφείλουμε να εκπέμψουμε ένα ισχυρό μήνυμα προς την κοινωνία, ενός Κοινοβουλίου που παρεμβαίνει στο δημόσιο τοπίο και αναβαθμίζει το επίπεδο διαφάνειας της πολιτικής ζωής, ξεκαθαρίζοντας τα δεδομένα λειτουργίας της ραδιοτηλεοπτικής αγοράς, μέσα στο πλαίσιο των συνταγματικών του ορίων».

Κατεβάστε την Επιστολή εδώ


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου