Παρασκευή, 2 Σεπτεμβρίου 2016

Συντάξεις: Μειώσεις σοκ από σήμερα σε επικουρικές, οικογενειακά και αναπηρικά επιδόματα!Αποκαλυπτικό είναι το ρεπορτάζ του Ελεύθερου Τύπου για τις επικουρικές συντάξεις που θα δουν μειωμένες από σήμερα χιλιάδες συνταξιούχοι. Η έκπληξη θα είναι πολύ δυασάρεστη για τους δικαιούχους αφού οι μειώσεις θα είναι ακόμα μεγαλύτερες όχι μόνο στις συντάξεις αλλά και στα οικογενειακά, όπως και στα αναπηρικά επιδόματα.

Στα εκκαθαριστικά όπου εμφανίζεται με πλήρη ανάλυση τι και πόσο κόβεται από τις επικουρικές που πληρώνονται σήμερα, αποκαλύπτεται ότι:

Οι μειώσεις σε παλιά και νέα επικουρική φτάνουν και τα 138,94 ευρώ, ενώ σε ποσοστό φτάνουν και στο -47,42%! Οπως φαίνεται στα σημειώματα των συνταξιούχων, το ποσό που πληρώθηκαν στις 2 Αυγούστου ήταν χωρίς μείωση. Με το δεύτερο κύμα περικοπών που εμφανίζεται στην πληρωμή της 2ας Σεπτεμβρίου και «τσεκουρώνονται» 150.000 συνταξιούχοι που έχουν άθροισμα κύριας και επικουρικής πάνω από 1.300 ευρώ, η παλιά σύνταξη διαγράφεται τελείως και στη θέση της μπαίνει ένα νέο ποσό βασικής επικουρικής σύνταξης που είναι κατά πολύ μικρότερο από το προηγούμενο.

Η διαφορά οφείλεται στην εφαρμογή του επανυπολογισμού και της μείωσης που γίνεται με το νόμο 4387/16.

Για παράδειγμα:

Συνταξιούχος του ΤΕΑΥΕΚ (επικουρικό εμποροϋπαλλήλων) έπαιρνε αρχικό μικτό ποσό μέχρι και τον Αύγουστο 567,79 ευρώ. Η επικουρική αυτή ήταν προ μνημονιακών περικοπών και περιελάμβανε επίδομα συζύγου και τέκνων. Η πληρωτέα του σύνταξη (καθαρό ποσό) μετά τις μνημονιακές περικοπές, την εισφορά ασθένειας 6% και το φόρο ήταν 303,32 ευρώ. Με την εφαρμογή του νόμου 4387 στην πληρωμή Σεπτεμβρίου, ο επανυπολογισμός γίνεται στο αρχικό ποσό, δηλαδή στα 567 ευρώ, που διαγράφονται όπως φαίνεται στο εκκαθαριστικό του συνταξιούχου, ενώ ταυτόχρονα επανυπολογίζονται και τα επιδόματα.
Πηγή


Αντιδράσεις:

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου