Κυριακή 21 Αυγούστου 2016

New York Times: Οι εταιρείες του Ντόναλντ Τραμπ έχουν χρέη ύψους 650 εκατ. δολαρίων



Χρέη 650 εκατ. δολαρίων εμφανίζουν οι εταιρίες του μεγιστάνα και υποψηφίου προέδρου των ΗΠΑ, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας New York Times

Οι εταιρείες του Αμερικανού επιχειρηματία Ντόναλντ Τραμπ έχουν συνολικά χρέη που φτάνουν τουλάχιστον το ποσό των 650 εκατομμυρίων δολαρίων, δηλαδή το διπλάσιο από αυτό που έχει παραδεχτεί ο ίδιος ο υποψήφιος του Ρεπουμπλικανικού κόμματος για την προεδρία των ΗΠΑ, υποστηρίζει σε σημερινό δημοσίευμά της η εφημερίδα New York Times.

Η εφημερίδα απευθύνθηκε σε ένα ινστιτούτο που ειδικεύεται στις έρευνες γύρω από τον κτηματομεσιτικό τομέα για να συγκεντρώσει στοιχεία για τις επιχειρήσεις του Τραμπ, ιδίως για τα κτίρια γραφείων και τα γήπεδα γκολφ που έχει.

Από τα στοιχεία αυτά συμπεραίνεται ότι εκτός από τα χρέη των 650 εκατομμυρίων δολαρίων, "ένα σημαντικό μέρος" της περιουσίας του Ντόναλντ Τραμπ εξαρτάται από τρεις συμφωνίες τις οποίες έχει συνάψει με εταίρους που του χορήγησαν δάνεια ύψους 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Εάν τα δάνεια αυτά δεν αποπληρωθούν, ο ίδιος ο Τραμπ δεν θα θεωρηθεί υπεύθυνος όμως η αξία των επενδύσεων του θα πέσει κατακόρυφα, υποστηρίζει το δημοσίευμα.

Μεταξύ των πιστωτών της "αυτοκρατορίας" του Τραμπ περιλαμβάνεται και μία από τις μεγαλύτερες τράπεζες της Κίνας, της χώρας που ο Ρεπουμπλικανός υποψήφιος παρουσιάζει ως τον σημαντικότερο "εμπορικό αντίπαλο" των ΗΠΑ. Έχει επίσης χρηματοδοτηθεί από την Goldman Sachs, τη γνωστή τράπεζα την οποία κατηγορεί ότι ευνοεί την αντίπαλό του, την υποψήφια των Δημοκρατικών Χίλαρι Κλίντον.

Ο μεγιστάνας αρέσκεται να επιδεικνύει την επιτυχία των επιχειρήσεών του, υποστηρίζοντας ότι το γεγονός αυτό αποτελεί εγγύηση ότι διαθέτει τις ικανότητες να κυβερνήσει τις ΗΠΑ. Υποστηρίζει ότι η περιουσία του αγγίζει τα 10 δισεκατομμύρια δολάρια, ένα ποσό που αμφισβητείται από πολλούς ειδικούς. Ταυτόχρονα όμως εξακολουθεί να αρνείται να δημοσιοποιήσει τη φορολογική δήλωσή του ή να επιτρέψει να γίνει ένας ανεξάρτητος έλεγχος στις επιχειρήσεις του.



(Με πληροφορίες από ΑΠΕ)


Πηγή : news247.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου