Παρασκευή 26 Αυγούστου 2016

Mεγάλες πυρκαγιές σε Χίο, Μενίδι και Ασπρόπυργο



Σύμφωνα με μαρτυρίες, η φωτιά ξεκίνησε από χαράδρα και γρήγορα και λόγω των θυελλωδών ανέμων επεκτάθηκε.

Συναγερμός στην πυροσβεστική υπηρεσία από τρεις μεγάλες φωτιές, δύο στην Αττική και ένα τρίτο μέτωπο στο νησί της Χίου.

Η μια φωτιά μαίνεται στο Μενίδι στην περιοχή Πλάτωνας και προς στιγμήν απείλησε σπίτια. Ξέσπασε στις 3 τη νύχτα και οι κάτοικοι βγήκαν με τα λάστιχα στα χέρια. Σύμφωνα με μαρτυρίες, η φωτιά ξεκίνησε από χαράδρα και γρήγορα και λόγω των θυελλωδών ανέμων επεκτάθηκε.

Η φωτιά αυτή την ώρα είναι σε ύφεση σύμφωνα με την πυροσβεστική. Επι τόπου βρίσκονται 52 πυροσβέστες 29 οχήματα, 12 άτομα πεζοπόρο τμήμα και 2 οχήματα του δήμου.

Σύμφωνα με κάτοικο της περιοχής, που μίλησε στον ΣΚΑΪ, η φωτιά ξεκίνησε από χαράδρα που οδηγεί στην οδό Πάρνηθος και εξαπλώθηκε γρήγορα σε όλη την πλαγιά καίγοντας θάμνους και πουρνάρια. Πλέον έχει κατεύθυνση προς την περιοχή της Ζωής, στα Άνω Λιόσια, απειλώντας μάλιστα και σπίτια.

Την ίδια ώρα φωτιά μαίνεται από αργά το βράδυ της Πέμπτης και στον Ασπρόπυργο. Η φωτιά είναι σε πευκόφυτη περιοχή  στο Ρουπάκι Ασπροπύργου Αττικής. Δεν απειλούνται σπίτια και επι τόπου βρίσκονται 70 πυροσβέστες με 35 οχήματα, και πεζοπόρο τμήμα 26 ατόμων. Επίσης επιχειρούν 2 ελικόπτερα και αεροσκάφη.

Στην Χίο η φωτιά μαίνεται ανάμεσα σε τρία χωριά. Η φωτιά ξέσπασε λίγο μετά τα μεσάνυχτα. Πέρασε από το χωριό Σιδηρούντα και υπάρχουν πληροφορίες για έξι τραυματίες από την φωτιά. Επιχειρούν 28 πυροσβέστες με 15 οχήματα, 9 πεζοπόρο, 9 ΟΤΑ, 28 εθελοντές, 5 Βυτιοφόρα Ιδιωτικά, 4 ελικόπτερα και 1 αεροσκάφος.




Πηγή : thetoc.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου