Σάββατο 27 Αυγούστου 2016

Η Europol στέλνει 200 αξιωματικούς στην Ελλάδα για τον εντοπισμό τζιχαντιστών



Ανησυχούμε για αναφορές ότι οι καταυλισμοί γίνονται στόχος προσπαθειών ριζοσπαστικοποίησης μεταναστών, δηλώνει ο επικεφαλής της

Συναγερμός έχει σημάνει στις μυστικές υπηρεσιές των κρατών της Ευρώπης μετά την αποκάλυψη του επικεφαλής της Europol Ρομπ Γουέινραϊτ ότι το Ισλαμικό Κράτος έχει λάβει τη «στρατηγική απόφαση» να στείλει σκληροπυρηνικούς τζιχαντιστές στην Ευρώπη προκειμένου να «απαντήσει» στις ήττες που γνωρίζει στο έδαφος της Συρίας.

Σύμφωνα με τον Γουέινραϊτ υπάρχει ήδη μεγάλος αριθμός τζιχαντιστών που χρησιμοποιούν πλαστά στοιχεία για να μπουν στην Ευρώπη από τη Συρία.

Στη συνέντευξή του στην εφημερίδα Standard ο επικεφαλής της Europol αποκαλύπτει ότι είναι έτοιμη προς αποστολή στην Ελλάδα μια ομάδα 200 αξιωματικών προκειμένου να εντοπιστούν εξτρεμιστές που επιχειρούν να μπουν στην Ευρώπη, επιβεβαιώνοντας το ρεπορτάζ από το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ για έρευνες από εξειδικευμένα στελέχη της Europol στα κέντρα φιλοξενίας με τη συνδρομή των μυστικών υπηρεσιών της Τουρκίας.

Προειδοποιεί επίσης ότι τζιχαντιστές επιχειρούν να ριζοσπατικοποιήσουν μετανάστες σε κέντρα φιλοξενίας μεταναστών στην Ελλάδα και τα Βαλκάνια.

«Οι αξιωματικοί θα αναπτυχθούν στα ελληνικά νησιά, ίσως και στην Ιταλία. Θα υπάρξει μια δεύτερη γραμμή άμυνας. Ελπίζουμε να αναπτύξουμε ορισμένους αξιωματικούς μέσα στα κέντρα φιλοξενίας μεταναστών καθώς ανησυχούμε για αναφορές ότι αυτού του είδους τα κέντρα γίνονται στόχος προσπαθειών ριζοσπαστικοποίησης μεταναστών» λέει ο Γουέινραϊτ.

Ο Γουέινραϊτ προβλέπει, επίσης, ότι θα γίνουν και άλλες «εντυπωσιακές» επιθέσεις από τους τζιχαντιστές όπως στο Παρίσι λεγοντας ότι αυτή τη στιγμή στην Ευρώπη διεξάγονται περισσότερες από 50 αντιτρομοκρατικές επιχειρήσεις.



Πηγή : protothema.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου