Παρασκευή 19 Αυγούστου 2016

Τεράστια ανάσα για το ελληνικό ποδόσφαιρο - Σπουδαίες οι τρεις νίκες στο Europa League





Οι τρεις νίκες για Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ στα πρώτα παιχνίδια των πλέι-οφ του Europa League, έδωσαν βαθιά ανάσα στην Ελλάδα στην κατάταξη της UEFA και στη μάχη για παραμονή στη 15η θέση.

Τέτοια βραδιά είχε αρκετά χρόνια να ζήσει το ελληνικό ποδόσφαιρο. Οι τρεις εκπρόσωποι που απέμειναν στα ευρωπαϊκά Κύπελλα μετά τους αποκλεισμούς για ΑΕΚ και ΠΑΣ Γιάννινα, κατάφεραν όχι μόνο να σημειώσουν νίκες αλλά ουσιαστικά να εξασφαλίσουν και την είσοδο στους ομίλους.

Η Ελλάδα, η οποία αυτή την στιγμή βρίσκεται στην 15η θέση, παλεύει ώστε να μην πέσει από αυτήν προκειμένου από τη σεζόν 2018-2019 να μη χάσει ένα εισιτήριο σε κάθε διοργάνωση.

Οι νίκες για Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ προσέφεραν 0,600 βαθμούς στην Ελλάδα, η οποία πλησίασε σε απόσταση αναπνοής την Κροατία αλλά και την Ολλανδία.

Πέρα από την άνοδο όμως τα σημαντικά είναι στην... πλάτη μας. Οι Ρουμάνοι λογικά θα μείνουν μόνο με την Στεάουα στους ομίλους του Europa League αφού η Αστρα μετά την ισοπαλία της με την Γούεστ Χαμ δύσκολα θα έχει ελπίδες πρόκρισης στον επαναληπτικό.

Η Αυστρία, η οποία βρίσκεται στη 17η θέση θα έχει δύο ομάδες σίγουρα στους ομίλους ενώ ανοιχτή παραμένει η υπόθεση πρόκριση για την Αούστρια Βιέννης, η οποία επικράτησε 2-1 της Ρόζενμποργκ αλλά θα έχει δύσκολο επαναληπτικό.

Υπενθυμίζεται πως κάθε νίκη πριμοδοτείται με δύο βαθμούς και κάθε ισοπαλία με έναν, ενώ διαιρείται με τον αριθμό των εκπροσώπων κάθε χώρας στην Ευρώπη (πέντε στην περίπτωση της Ελλάδας και της Ρουμανίας, τέσσερις στην περίπτωση της Κροατίας και της Αυστρίας). 

Οι πιο αισιόδοξοι ίσως βλέπουν και επιστροφή στην 12η θέση, η οποία θα φέρνει τον πρωταθλητή απευθείας στους ομίλους ωστόσο η απόσταση από Τσεχία και Ελβετία είναι ακόμη αρκετά μεγάλη.





Πηγή: iefimerida.gr 


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου